O Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτωντης Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη μαθητική παρέλαση για την εθνική εορτή της 25ηςΜαρτίου στην Αθήνα, όπου εκπροσώπησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επανάσταση του 1821 θα φλογίζει πάντα τις καρδιές μας και θα φωτίζει τα βήματα του έθνους μας. Θα συμβολίζει πάντοτε τη νίκη της ελευθερίας κατά της τυραννίας, του δίκαιου ενάντια στο άδικο, του φωτός ενάντια στο σκότος.
Ο απαράμιλλος ηρωισμός των προγόνων μας, των κλεφτών και των αρματωλών, των ναυτών και των κληρικών, των εμπόρων και των λογίων,οπλισμένων με τις παραδόσεις της φυλής και την ορθόδοξη πίστη, τις διδαχές του Πατροκοσμά και το κήρυγμα του Ρήγα, το έργο των Δασκάλων του Γένους και της Φιλικής Εταιρείας, αποτίναξε τον μισητό οθωμανικό ζυγό.
Για αιώνες, μετά και την πτώση της Πόλης, το σκλαβωμένο έθνος θα διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της καταγωγής του και τη συνείδησή του, συγκροτημένο σε δραστήριες κοινότητες, με κέντρο την εκκλησία του. Και θα προσπαθήσει αλλεπάλληλα να κερδίσει τη χαμένη του ελευθερία στο όνομα της πίστης του, χύνοντας ποταμούς αίματος, μέχρι και το κορυφαίο γεγονός της παλιγγενεσίας που γέννησε το μικρό ελλαδικό κράτος.
Και συνιστούν θλιβερές παραφωνίες απόψεις,που φαίνεται να βρίσκουν ευήκοα ώτα και στην επίσημη πολιτεία,οι οποίες συντάσσονται εντέλει με τις ανιστόρητες θεωρίες του Φαλμεράγιερ, στις οποίες η ιστορική επιστήμη έδωσε εδώ και δεκαετίες αποστομωτικές απαντήσεις. Και εύλογα αναρωτιόμαστε σε τι αποσκοπεί αυτή η εμμονή της αναθεωρητικής σχολήςστην «ασυνέχεια» του ελληνικού έθνους ή στην παρασιώπηση των μεγάλων πρωταγωνιστών της επανάστασης του ’21.Ποιο σκοπό εξυπηρετεί οι μαθητές και οι φοιτητές μας να μαθαίνουν στρεβλά την ιστορία μας, να έχουν άγνοια για τους σπουδαίους προγόνους τους, για το ιστορικό βάθος της προέλευσης του έθνους τους.
Σε καιρούς, όμως, ζοφερούς, όπως σήμερα, που η πατρίδα που κληρονομήσαμε, και θα πρέπει «ουκ ελάττω» να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές, κλυδωνίζεται επικίνδυνα, η εποχή και οι ήρωες της παλιγγενεσίας θα έπρεπε να είναι σταθερά στο μυαλό μας. Γιατί μόνον έτσι θα αντιληφθούμε αυτό που διακυβεύεται και θα κατανοήσουμε τη δική μας ευθύνη για τη πορεία που θα πάρει ο τόπος.
Σήμερα, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί στο επίπεδο ενός τριτοκοσμικού κράτους, με διαλυμένες δομές, απαξιωμένο από τη διεθνή κοινότητα, υφιστάμενο σοβαρές απειλές για την κυριαρχία του. Αυτή την διολίσθηση στο χάος δεν πρέπει να την επιτρέψουμε. Το χρωστούμε όχι μόνον στις νέες γενιές, στα παιδιά που καμαρώσαμε στην παρέλαση,αλλά και σε όσους σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης εκείνον το θρυλικό Μάρτη του 1821. Χρόνια Πολλά!»