Μάξιμος για απάντηση Σκανδαλίδη: Ακατανόητη η συγχώνευση του ΕΛΟΑΚ


 

  • Δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό αλλά σε… εφεδρεία οι εργαζόμενοι!

 «Η εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη συγχώνευση του ΕΛΟΓΑΚ με τρεις κρατικά χρηματοδοτούμενους οργανισμούς του είναι αδικαιολόγητη και ακατανόητη. Θυμίζω ότι ο ΕΛΟΓΑΚ δεν επιβαρύνει ούτε κατά ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην πάταξη ελληνοποιήσεων στο γάλα και το κρέας» τονίζει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη σε σχετική ερώτησή του στη βουλή.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης επισημαίνει με νόημα ότι «στην απάντησή του ο κ. Σκανδαλίδης αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε νύξη για την ένταξη των εργαζομένων του αυτοχρηματοδοτούμενου και με υψηλό αποθεματικό ΕΛΟΓΑΚ στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας 151 οργανισμών. Ενέργεια η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις διοικήσεων και εργαζομένων που αγωνιούν για το μέλλον τους και προσανατολίζονται να θέσουν άμεσα την υπόθεση στην κρίση της δικαιοσύνης».

Η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:

«Με τη διάταξη του άρθρου 14Β παρ.1, περ. δ και παρ. 2 του άρθρου 66 του Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 180/Α) ορίζεται ότι: Με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συγχωνεύονται σε ενιαίο φορέα με την επωνυμία «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ», τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία: α) το «Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.)», β) ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) «ΔΗΜΗΤΡΑ», γ) ο «Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π)» και δ) ο «Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ)».

Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου, καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει σε περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου».

Προηγούμενο άρθρο Ληστεία σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Μπαγκλαντές
Επόμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών