Μάξιμος για κυβέρνηση: Προσλήψεις από το παράθυρο και απολύσεις απ’ την πόρτα


 Κριτική στην κυβέρνηση για προσλήψεις την ώρα που ετοιμάζει απολύσεις με το μανδύα της «εργασιακής εφεδρείας» άσκησε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση είναι απολογούμενη αυτή την ώρα και καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις. Η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θέτει το εξής ερώτημα: ενώ οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν μειωθεί κατά 13,5% το κόστος μισθοδοσίας στο δημόσιο περιορίστηκε μόνο κατά 7%. Πώς γίνεται να μειώνονται κατά 13,5% οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και να μη μειώνεται αντίστοιχα το μισθολογικό κόστος του δημοσίου. Προκύπτουν λοιπόν εύλογα ερωτηματικά. Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελίδες 39 και 40) έχουν γίνει προσλήψεις άνω των 25 χιλιάδων νέων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Την ώρα που διώχνουν άμεσα 20 χιλιάδες μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους βαφτίζοντας τη διαδικασία της απόλυσης ως «εργασιακή εφεδρεία», γιατί δε θα μπορούσαν εάν υπάρχουν κενά σε φορείς του δημοσίου ή των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μετατάξουν αυτούς που τους δείχνουν το δρόμο της εξόδου και της απόλυσης από το δημόσιο στους φορείς που υπάρχει πραγματική ανάγκη; Απολύουν από την πόρτα για να προσλάβουν από το παράθυρο».

Αναφορικά με τον υπουργό Οικονομίας κ. Βενιζέλο, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και προς το εξωτερικό, στους εταίρους μας και τους δανειστές μας την επιχειρηματολογία της ΝΔ για να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας. Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη, η συνταγή αυτή δε βγαίνει, είναι λάθος, το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή. Αλλά πώς μπορεί να διαπραγματευτεί μια κυβέρνηση που αποδέχθηκε το μνημόνιο χωρίς καμία αντίρρηση, στη συνέχεια πανηγύρισε, το παρουσίασε ως ευλογία για τον τόπο; Mια κυβέρνηση που πανηγύρισε για το μεσοπρόθεσμο και στη συνέχεια αναγκάστηκε να λάβει νέα μέτρα, μια κυβέρνηση που για τη λήψη κάθε νέας δόσης αναγκαζόταν να λάβει νέα μέτρα;»

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία υλοποιήθηκε ο τρίτος κύκλος του Εντατικού Προγράμματος (IP) PROMECON-Project Management in European Economy
Επόμενο άρθρο Αστ. Ροντούλης: «Τον Οκτώβριο του 2012 η λειτουργία του φράγματος της Γυρτώνης»