Μάξιμος για απάντηση Μπεγλίτη: Σιγή ιχθύος για πόρισμα Υπ. Άμυνας σχετικά με Στρατοδικείο


 Κατατέθηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η «μελέτη» της αρμόδιας επιτροπής για την κατάργηση ή διατήρηση ορισμένων στρατιωτικών δικαστηρίων, μεταξύ αυτών και του Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας, η τελική απόφαση όμως θα ληφθεί μετά από διαπραγμάτευση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό απαντά στον Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης.

«Ο αρμόδιος Υπουργός στην απάντησή του δεν μας γνωστοποιεί τι εισηγείται το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του ΥΠΕΘΑ σχετικά με την κατάργηση ή μη του Αεροδικείου-Στρατοδικείου Λάρισας. Η σιγή ιχθύος επιτείνει την αγωνία χιλιάδων στρατιωτικών που υπηρετούν στις πολυπληθέστατες και ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας στρατιωτικές μονάδες στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας αλλά και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή», σχολιάζει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης.

Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον κ. Χαρακόπουλο έχει ως εξής:

«Κατόπιν οδηγιών και εντολών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συγκροτήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης του ΥΠΕΘΑ επιτροπή (αποτελούμενη από δύο Αναθεωρητές, έναν Στρατιωτικό Δικαστή Α’ και έναν Αξιωματικό ΣΔΓ, ως γραμματέα), με έργο τη σύνταξη μελέτης.

Η εν λόγω μελέτη έχει ήδη υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και η τελική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων θα ληφθεί κατόπιν διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.»

Προηγούμενο άρθρο Έβαλαν στο χέρι τους «Ποντικούς» της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Χρηματοδότηση του Προγράμματος Διερμηνείας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας»