Η Λάρισα συμμετέχει στο ιστορικό Παγκόσμιο Γεγονός – «100 χιλιάδες ποιητές για την αλλαγή»


      ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

    Στις  24 Σεπτεμβρίου, ένα ιστορικό παγκόσμιο γεγονός της ποίησης, θα πραγματοποιηθεί με 874 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 540 πόλεις σε όλο τον κόσμο που θα  εκπροσωπούν περισσότερες από 107 χώρες! Οι «100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή» πρόκειται να είναι μια διαδήλωση-γιορτή της ποίησης για την προώθηση της σοβαρής κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής στον κόσμο. Οι «100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή» και η Παγκόσμια Κίνηση Ποίησης ανέθεσαν στο Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη, Πρόεδρο του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών και Αντιπρόεδρο της Διεθνούς  Ένωσης Ποιητών UPLI, να διοργανώσει την αντίστοιχη εκδήλωση στη Λάρισα.

     Η Λάρισα λοιπόν συμμετέχει σʼ αυτό το ιστορικό παγκόσμιο γεγονός της ποίησης  και η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Κίνησης Ποίησης (World Poetry Movement), της Παγκόσμιας Εταιρείας Ποιητών (World Poets Society), της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και Ρουμάνοι ποιητές, μέλη της Ένωσης Ρουμάνων Συγγραφέων που θα επισκεφτούν την πόλη μας.

    Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Επίσης η συμμετοχή όσων ποιητών ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Τα ονόματα των ποιητών που θα συμμετέχουν θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.100TPC.org στις ΗΠΑ. Όσοι ποιητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν  και να απαγγείλουν ποιήματά τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της εκδήλωσης Δημήτρη Κρανιώτη (τηλ. 6977596924).    

     Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και έντονης ανησυχίας για το μέλλον του πλανήτη, οι «100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή» προτρέπουν ενώνοντας τις φωνές τους, με την ποίησή τους, να κινητοποιηθούμε για αλλαγή σε όλους τους τομείς, για όλους, για το περιβάλλον, την κοινωνία, το άτομο. Στις 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν ποιητικές εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για να κηρύξουν την οικονομική, την περιβαλλοντική και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι «100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή» πρόκειται για μια πρωτοβουλία, την έμπνευση της οποίας είχε ο ποιητής, εκδότης και ακτιβιστής Michael Rothenberg από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.  Όλα τα ντοκουμέντα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν θα αρχειοθετηθούν στο Πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το οποίo έχει αναγνωρίσει τους «100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή» ως ιστορικό γεγονός, ως τη μεγαλύτερη ανάγνωση ποίησης στην ιστορία.

       Από την Καμπούλ του Αφγανιστάν και το Κάιρο της Αιγύπτου έως την Πόλη του Μεξικού, από την Κίνα έως τη Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική, από την Κούβα έως την Ινδία, οι ποιητές θα ενώσουν τις φωνές τους, με σκοπό να στρέψουν τον δημόσιο διάλογο, που ασχολείται καιρό τώρα με την οικονομία, σε συζητήσεις που προάγουν τον σεβασμό στον άνθρωπο, στη ζωή και στη φύση.  Στην Ελλάδα, εκτός από τη Λάρισα, εκδηλώσεις θα γίνουν επίσης στην Αθήνα (υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων), στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Βόλο.

Προηγούμενο άρθρο Ζητά ο Μάξιμος με ερώτηση στη βουλή: Τίτλους κυριότητας για αγροτεμάχια στην Κάρλα
Επόμενο άρθρο Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές στη Λάρισα