Απάντηση Σαχινίδη σε Μάξιμο: «Όχι» στην ένταξη πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά


 Αποκλείει το  Υπουργείο Οικονομικών την ένταξη των πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά στην απάντησή του σε αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνηγορώντας στο σχετικό αίτημα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, για το ξεκάθαρο «όχι» που απευθύνει στους πυροσβέστες, επικαλείται τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την «ευνοϊκή τους μεταχείριση» σχετικά με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Η απάντηση του κ. Σαχινίδη έχει ως εξής:

«Μέχρι σήμερα ο θεσμός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων δεν έχει νομοθετηθεί στο Δημόσιο, με εξαίρεση, υπό ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, μιας κατηγορίας εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, για τους οποίους προβλέπεται υπαγωγή στο θεσμό αυτό με την προϋπόθεση καταβολής της πρόσθετης ειδικής εισφοράς, που προβλέπεται από τον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του Ι.Κ.Α.

Στη συνταξιοδοτική νομοθεσία του Δημοσίου, ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που ενέχει η άσκηση των καθηκόντων τους, έχουν περιληφθεί διατάξεις που εισάγουν ευνοϊκή μεταχείριση ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους (διπλασιασμός χρόνου υπηρεσίας κλπ).

Το Υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης της Χώρας, δεν αντιμετωπίζει την επέκταση του ανωτέρου θεσμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο».

Προηγούμενο άρθρο Νέα διεύθυνση της υπηρεσίας υδάτων
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 51χρονου για ναρκωτικά στη Λάρισα