Χρ. Κέλλας : Οι Έλληνες δικαιούνται σεβασμό


Tags |

«Η Ελληνίδα και ο Έλληνας δικαιούνται το σεβασμό όλων όσων πιστεύουν στις ιδέες της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και θα πρέπει και εσείς από την πλευρά σας να βοηθήσετε, ώστε, ύστερα από έντιμο διάλογο, να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη λύση για την χώρα μας. Η Ελλάδα θέλει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και να υπηρετεί την ευρωπαϊκή ιδέα». Με τα χαρακτηριστικά αυτά λόγια, καλωσόρισε στην χώρα μας τους Γερμανούς βουλευτές που συμμετείχαν στην συνάντηση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος βουλευτής ανέδειξε στην εισαγωγική του παρέμβαση τις “τεράστιες θυσίες” που έχει πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, και οι οποίες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις μιας “πρωτοφανούς δημοσιονομικής προσαρμογής”, ενώ επέμενε στην αναγκαιότητα αλλαγής μείγματος πολιτικής, ώστε να επέλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα.
«Η νέα κυβερνητική συμφωνία θα βαθύνει περισσότερο την κρίση, η οποία με τη σειρά της θα πλήξει σε μεγαλύτερο βαθμό τα ασθενή στρώματα. Μόλις προχτές η Αριστερή Κυβέρνηση ψήφισε νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, με αποκορύφωμα τη δημιουργία ενός υπερταμείου με το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Η παράταξή μας διαφώνησε στη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία, που έρχεται μετά από ένα νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προ δεκαπενθημέρου ψήφισε και πάλι η Κυβέρνηση, με περικοπές στις συντάξεις, που πλήττει και όλο τον παραγωγικό ιστό. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης θα συνεχιστεί αν δεν ληφθούν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα, που θα τονώσουν τη ζήτηση και θα απελευθερώσουν την οικονομία της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.
Ιδιαίτερη αναφορά δε, έκανε στο “μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας”, όπως το χαρακτήρισε, «την ανεργία, ειδικά των νέων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους, με ιδιαίτερη μόρφωση και δεξιότητες, μάλιστα, μεταναστεύουν για να βρουν εργασία και σιγουριά για το μέλλον».
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως «Οι Έλληνες επέδειξαν ανθρωπιά, πέραν των δυνατοτήτων τους, ενώ, μετά τις σχετικές ευρωπαϊκές αποφάσεις, τα βόρεια σύνορα της χώρας στην Ειδομένη, είναι κλειστά, τα θαλάσσια σύνορα, ανατολικά στο Αιγαίο, που παρεμπιπτόντως είναι και σύνορα της ΕΕ, φυλάσσονται από Νατοϊκό στόλο και στα ελληνικά νησιά υπάρχουν Τούρκοι αστυνομικοί, που φροντίζουν για την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών στην Τουρκία. Μια διαδικασία, όμως που προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και απειλεί ο Τούρκος Πρόεδρος να την σταματήσει, γιατί δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις της Τουρκίας. Και ενώ οι ροές προσφύγων, έχουν σταματήσει, κυρίως γιατί τα βόρεια σύνορά μας είναι κλειστά, το ίδιο και η βαλκανική δίοδος προς τη Βόρεια Ευρώπη, στη χώρα μας βρίσκονται χιλιάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι, που χρειάζονται στέγαση, τροφή, ιατρική περίθαλψη. Είναι η ώρα όπου η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει, δεδομένου ότι η χώρα μας, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει έχει περιορισμένες δυνατότητες».
Τέλος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, τη χαρακτήρισε απογοητευτική. «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανύπαρκτη, ΕΣΥ υπό κατάρρευση, ΕΟΠΥΥ σε χρεωκοπία και τα Νοσοκομεία να λειτουργούν χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Λαρισαίου πολιτικού.