Ειδήσεις

Ενημερωτική συζήτηση για ΤΤΙP, CETA, TISA


Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Δίκτυο Φορέων και  Πολιτών Θεσσαλίας κατά των ΤTIP, CETA, TISA, οργανώνει ημερίδα την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στις 7:30 μ.μ. για αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση σε σημαντικές πτυχές των συμφωνιών ΤTIP και CETA

Εισηγητές η Καίτη Μυλωνά Κτηνίατρος  και ο Κώστας Φωτεινάκης Πρόεδρος των Φίλων της Φύσης.

Οι εισηγήσεις έχουν ενδιαφέρον και θα αναφέρονται σε όλο το φάσμα των επιπτώσεων των συμφωνιών αλλά θα εστιάσουν  ιδιαίτερα στην αγροτική παραγωγή και ην ασφάλεια των τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα:

– Η εισήγηση της Καίτης Μυλωνά: TTIP – CETA: Αγροτική Παραγωγή και Ασφάλεια Τροφίμων

 Τι σημαίνουν οι Συμφωνίες TTIP και CETA για την αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων για το γεωργό και κτηνοτρόφο, για τον μεταποιητή των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, για τον καταναλωτή, για το περιβάλλον και για την εθνική οικονομία. Ποιες αξίες διακυβεύονται .

 – Η εισήγηση του Κώστα Φωτεινάκη: CETA και TTIP απειλές για τη Δημοκρατία, την Οικονομία, την Εθνική παραγωγή . Κοινωνικές αντιστάσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Δέκα (10) βασικοί λόγοι που είμαστε αντίθετοι με την ΤΤΙP. Η αρχή της προφύλαξης . Ρυθμιστική συνεργασία. Ιστορικό αντιστάσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ελεύθερες Ζώνες TTIP. Οι θέσεις των παραγωγικών και κοινωνικών ομάδων (ΣΕΒ, Επιμελητηρίων, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ). Οι θέσεις των Ευρωπαϊκών και των Ελληνικών κομμάτων. Η θέση της κυβέρνησης. Πως πορευόμαστε την επόμενη περίοδο.

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση από μέλη του Δικτύου Φορέων και  Πολιτών Θεσσαλίας για τη δράση του Δικτύου.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Συγχαρητήρια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Επόμενο άρθρο Τελετή λήξης του Δ. Σχ. και νηπιαγωγείου Ζαππείου