Ειδήσεις

Μάξιμος : Το μεταναστευτικό λύνεται μόνον στην πηγή του προβλήματος


«Εμείς οι Ορθόδοξοι καλούμαστε να δώσουμε την πνευματικότητα που απουσιάζει σε μια εποχή που φαίνεται να μέθυσε από την υλική ευμάρεια. Γιατί χωρίς ηθικά ερείσματα και χωρίς στέρεα πνευματικά θεμέλια ο κόσμος μας θα είναι πάντοτε εύθραυστος, όλες οι προσπάθειες θα καταλήγουν στην αποτυχία, σε μια σισύφεια ανάβαση χωρίς λυτρωτικό τέρμα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την εισήγησή του στην 23η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη από τις 4 έως στις 8 Ιουλίου. Ο κ. Χαρακόπουλος, παρόντων των αντιπροσώπων στην ΔΣΟ από 27 χώρες, ανέλυσε το θέμα «Η Ορθοδοξία στο σταυροδρόμι των προσφυγικών & μεταναστευτικών ροών – Εποχή κολοσσιαίων προκλήσεων και επείγουσας ανασύνταξης».
Ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «η Ευρώπη ανακάλυψε ξαφνικά πόσο κοντά βρίσκεται στις εστίες των συγκρούσεων, τη στιγμή που η ίδια περνάει μια βαθιά κρίση σε πολλά επίπεδα. Συνέπεια της νέας πραγματικότητας υπήρξε ο διχασμός της Ευρώπης».
Ο κ. Χαρακόπουλος, απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο, τόνισε ότι ως Ορθόδοξοι, ως άνθρωποι που αναγνωρίζουμε στην Αγάπη τον στύλο της πίστεώς μας, και μάλιστα την Αγάπη που δεν διαχωρίζει, οφείλουμε να αρθούμε υπεράνω των συγκυριών και να προσεγγίσουμε το πρόβλημα στην ανθρώπινη διάστασή του.
Ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε ότι πρέπει «να ιάσουμε τις αιτίες του προβλήματος στην πηγή του. Δηλαδή, να επιβάλλουμε την ειρήνη στα πολεμικά μέτωπα που προκαλούν την έκρηξη της προσφυγιάς» και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους χριστιανούς που βρίσκονται υπό την δαμόκλειο σπάθη της φυσικής τους εξόντωσης και έτσι οδηγούνται στο δρόμο της ξενιτιάς, κάνοντας το τέλος του χριστιανισμού στην περιοχή να μοιάζει αναπόφευκτο. Παρέπεμψε μάλιστα στα όσα είπε πρόσφατα επ’ αυτού ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά και στο τελικό κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που καταδικάζεται το φαινόμενο «της μονίμου τάσεως αυξήσεως των καταπιέσεων και διώξεων των χριστιανών».
Τέλος, ο κ. Χαρακοπουλος ζήτησε να υπάρξει στα συμπεράσματα της 23ης Συνέλευσης της ΔΣΟ καταδίκη της Τουρκίας για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη με την ανάγνωση του Κορανίου εντός του ναού, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει και έκκληση στους διεθνούς οργανισμούς να παρέμβουν.

Προηγούμενο άρθρο Κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ δημοτικής αρχής και συλλόγου ιδιοκτητών cafe
Επόμενο άρθρο Ποσό 353.171,67 ευρώ στη Θεσσαλία για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος