Ροντούλης Αστ.: «Μολυσμένο Νερό στο Αρμένιο»


 Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Αρμενίου του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας, καθόσον στο πόσιμο νερό της περιοχής βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες χρωμίου, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τα ζώα.

Έτσι, εν έτει 2011, φτάσανε σε σημείο να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες τους σε νερό με την υδροφόρα του δήμου ή με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού. Στην σημερινή, όμως δύσκολη οικονομική συγκυρία, η αγορά μεγάλων ποσοτήτων εμφιαλωμένου νερού αποδεικνύεται αδύνατη, αφού το οικονομικό βάρος είναι δυσβάστακτο.

Δεδομένου ότι η τοπική κοινωνία του Αρμενίου βιώνει λόγω έλλειψης του νερού μια τραγική καθημερινότητα και είναι ανάστατη, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • 1. Ποια θα είναι η συνδρομή του Υπουργείου προς την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, έτσι ώστε να ανιχνευτεί η πηγή της μόλυνσης του νερού με χρώμιο;
  • 2. Θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Δήμο Κιλελέρ, για να προχωρήσει στην διάνοιξη νέων γεωτρήσεων ύδρευσης του Αρμενίου, εάν βεβαίως μια τέτοια εξέλιξη καταστεί αναπότρεπτη;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ελασσόνα γιορτάζει την 99η επέτειο απελευθέρωσης
Επόμενο άρθρο Υποβολή Δηλώσεων Καλλιέργειας στα Υποκ/ματα ΕΛ.Γ.Α. μέχρι 17.10.2011