Ξεκίνησε με τη χρήση ειδικού σαρώθρου το σκούπισμα όλων των δρόμων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Σωτήρης Σωτηρίου δήλωσε ότι «η διαδικασία του σκουπίσματος άρχισε με τη χρήση ενός Bobcat που έξυσε τους δρόμους και συνεχίστηκε με το σάρωθρο που τους σκούπισε. Για πρώτη φορά γίνεται τόσο επισταμένη καθαριότητα των δρόμων των χωριών. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τελειώσει ο καθαρισμός και το σκούπισμα των δρόμων των χωριών των ΔΕ Αρμενίου και Κιλελέρ και από την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί και στις άλλες ΔΕ του Δήμου Κιλελέρ. Παράλληλα συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών, το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, η ανακύκλωση γυαλιού και το πλύσιμο των κάδων. Να σημειωθεί ότι οι κάδοι πλύθηκαν δύο φορές τους τελευταίους δύο μήνες. Μετά το Δεκαπενταύγουστο και για τους επόμενους 4 μήνες οι κάδοι θα πλένονται με ενοικιαζόμενο καδοπλυντήριο από υπαλλήλους του δήμου. Στα τέλη Αυγούστου θα γίνει διαγωνισμός για την αγορά καινούργιου ιδιόκτητου καδοπλυντηρίου του Δήμου που θα αλλάξει οριστικά τα δεδομένα της πλύσης. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα λειτουργήσει και το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Ένα πρόγραμμα που θα επιλύσει το πρόβλημα της διάθεσης των παλιών ηλεκτρικών συσκευών που είναι συσσωρευμένες στα νοικοκυριά του δήμου.
Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο Δήμος Κιλελέρ τοποθέτησε 13 μεγάλους κάδους 10 κυβικών μέτρων ο καθένας σε διαφορετικά σημεία της Νίκαιας, της Χάλκης, του Πλατυκάμπου και της Γαλήνης όπου οι δημότες θα μπορούν να εναποθέτουν υπολείμματα γκαζόν (προσοχή αυστηρώς υπολείμματα γκαζόν). Το πρόγραμμα προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά, ευελπιστούμε στη επιτυχία του έτσι ώστε να προβούμε στην οριστική εφαρμογή σε όλα τις ΔΕ του Δήμου Κιλελέρ. Όσον αφορά το πρόβλημα της συλλογής των υπολειμμάτων των κήπων όπως κλαδιά, κλωνάρια και άλλα οργανικά υπολείμματα αυτά θα πρέπει να εξέρχονται από τις οικίες των δημοτών τρεις (3) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της αποκομιδής τους, σύμφωνα με το «πρόγραμμα συλλογής κλαδιών και πρασίνων των κήπων» που διανεμήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά οργανωμένα στο δήμο Κιλελέρ με απόλυτη επιτυχία. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους δημότες για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι με την τοποθέτηση των υπολοίπων μεγάλων κάδων των 10 κυβικών η αποκομιδή των πρασίνων υπολειμμάτων θα λυθεί οριστικά και αμετάκλητα.
Κατά τα λοιπά συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης των πρασίνων σε κάθε τοπική κοινότητα, γίνονται παρεμβάσεις στα συστήματα άρδευσης για την καλύτερη απόδοσης τους και όπου είναι αναγκαίο τα παλαιά αντικαθίστανται με νέα, σύγχρονα που μειώνουν την κατανάλωση του νερού».
Όσον αφορά το μείζον θέμα της χρήσης του νερού ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Ο δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ έχουν πραγματοποιήσει,σε ποσοστό περίπου 70%, το διαχωρισμό του νερού που είναι για πότισμα των πάρκων (αρδευτικό) και το οποίο γινόταν με πόσιμο νερό, με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε,με μεγάλο κόπο, πόσιμο νερό το οποίο το διαθέτουμε για την υδροδότηση των χωριών. Ο διαχωρισμός έγινε γιατί θεωρούμε ότι πρώτος ο δήμος πρέπει να δώσει το σωστό παράδειγμα για τη σωστή χρήση του πόσιμου νερού και τη μείωση της υπερκατανάλωσης και μετά να ζητήσει το ίδιο από τους δημότες. Το πραγματοποιήσαμε, ζητήσαμεαπό τους συνδημότες μας να συμβάλλουν στην ορθή διαχείριση του νερού και ήδη έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα εξοικονόμησης πόσιμου νερού, του σημαντικότερου αγαθού».