Ειδήσεις

Ο Χρ. Κέλλας για την παράταση συμφωνίας Υπ. Υγείας με Π.Ο.Υ.


Το θέμα της “Παράτασης Συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας”, φέρνει στη βουλή ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλλας, με ερώτησή του και ταυτόχρονη Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 27 βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ενώ οι Υπουργοί Υγείας της ΝΔ είχαν δώσει 0,8 εκ. € για διάστημα δύο ετών και είχαν κατηγορηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει ήδη δώσει 1 εκ. € για 6 μήνες και σκοπεύει να δώσει άλλα 2,5 εκ. € για άλλα 2 χρόνια», τονίζουν οι ερωτώντες βουλευτές, αναφορικά με τη συμφωνία του Υπουργείο Υγείας, με τον Π.Ο.Υ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης.

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο τότε Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής επιτέθηκε στους πρώην Υπουργούς Υγείας Βορίδη και Γεωργιάδη, κατηγορώντας τους, για “δήθεν σκάνδαλο”  στη σύμβαση που είχαν υπογράψει με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), απειλώντας τους με παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε, πως ένα χρόνο μετά, παρατείνατε τη συμφωνία με τον Π.Ο.Υ. από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2016, έναντι 1 εκατ. Ευρώ. Και σαν να μην έφθανε αυτό, λίγες μέρες μετά, υπογράφετε νέα σύμβαση  με τον Π.Ο.Υ., ύψους περίπου 2,5 εκ. € και με χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Με άλλα λόγια, ενώ οι Υπουργοί Υγείας της ΝΔ είχαν δώσει 0,8 εκ. € για διάστημα δύο ετών και είχαν κατηγορηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνησή σας έχει ήδη δώσει 1 εκ. € για 6 μήνες και σκοπεύει να δώσει άλλα 2,5 εκ. € για άλλα 2 χρόνια.

Επειδή το ύψος της συμφωνίας που υπογράψατε είναι πολλαπλάσιο, από την συμφωνία που είχε υπογράψει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Επειδή η νέα συμφωνία με τον Π.Ο.Υ. έγινε “εν κρυπτώ”, χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή και ο Τύπος.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Επειδή υπάρχει πλήρης άγνοια για το περιεχόμενο της συμφωνίας, παρακαλούμε όπως μας καταθέσετε όλα τα σχετικά έγγραφα.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Ποιος ο σκοπός της Συμφωνίας και τι ακριβώς περιλαμβάνει, ώστε να δικαιολογεί το αυξημένο ποσό;
  2. Προτίθεστε να ενημερώσετε την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για το περιεχόμενο της Συμφωνίας με τον Π.Ο.Υ.;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Στο δήμαρχο Κιλελέρ ο διοικητής της 8ης Ε.Μ.Α.Κ.