- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Στο σκοτάδι το αύριο των Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης!

Με πρωτοβουλία του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, 48 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα με την οποία ρωτούν αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει ως οφείλει, άμεσα, στη μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Μετά την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση καθημερινώς φροντίζει με τις ενέργειες και με τις παραλείψεις της να επιδεικνύει την απόλυτη ανευθυνότητα που την διέπει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία.

Τελευταίο δείγμα αυτής της ανεκδιήγητης πολιτικής συμπεριφοράς είναι η καθυστέρηση στη μονιμοποίηση περίπου 2.100 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Την ίδια ώρα, που προσλαμβάνονται στο δημόσιο, με αδιαφανείς διαδικασίες, χιλιάδες “ημέτεροι Καρανίκες”, το αρμόδιο υπουργείο φαίνεται να “λησμόνησε” να προγραμματίσει και να προβλέψει στο τακτικό προϋπολογισμό την προβλεπόμενη δαπάνη που θα προέκυπτε από την μονιμοποίηση του συγκεκριμένου αριθμού ΠΠΥ, παρά το γεγονός ότι αυτή προβλεπόταν από το νόμο.

Σε λίγες ημέρες, στις 10.02.17, λήγει η προθεσμία μονιμοποίησης χιλιάδων ανθρώπων και είναι εύλογο να βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς παραμένουν στην αβεβαιότητα και στο σκοτάδι για το μέλλον.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο καλούνται να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους. Να απαντήσουν άμεσα στα ερωτήματα που η ΝΔ θέτει, μεταφέροντας την αγωνία των ΠΠΥ, και κυρίως να προωθήσουν και ολοκληρώσουν, όπως προβλέπεται τη διαδικασία της μονιμοποίησης όσων το δικαιούνται».

Νωρίτερα, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος (ΕΠΠΥΕ) κ. Γεώργιο Καστανίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γιαννουλόπουλο και τον Γραμματέα κ. Αποστόλη Πυργιώτη, καθώς επίσης και με τον Γενικό Γραμματέα του Πανελλήνιου Σωματείου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΑΣΩΠΠΥ) κ. Θωμά Ραδαίο και τα μέλη κκ. Τηλέμαχο Ιατρού, Αλέξανδρο Τσιόνκη και Λάζαρο Κυριαζίδη.