Σε δήλωσή του κατά την τελετή των εγκαινίων των σηράγγων στα Τέμπη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής:
«Πρόκειται για έργο τεράστιας αναπτυξιακής αξίας για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και διακίνηση των εμπορευμάτων. Αλλά σήμερα που ολοκληρώθηκε το έργο μπορούμε να διαπιστώσουμε με ασφάλεια ότι το κράτος είναι αργοκίνητο, με υπηρεσίες και λειτουργίες που δεν συνεργάζονται επαρκώς ή δεν αντιλαμβάνονται ενίοτε τη σημασία της σπουδαιότητας εθνικών προσπαθειών.
Τα έργα των αυτοκινητοδρόμων σχεδιάστηκαν το 2004 από τον Γιώργο Σουφλιά, ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον Αύγουστο του 2007 και η σύμβαση κατασκευής υπογράφηκε το τέλος του 2007. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το 2013, παραδίδονται όμως το 2017! Για τους πέντε αυτοκινητοδρόμους η εθνική οικονομία (το κράτος), έπρεπε σύμφωνα με τη σύμβαση του 2007, να συμμετέχει με 1 δις ευρώ και οι ιδιώτες με 8,1 δις. Με τις συνεχείς παρατάσεις και αλλαγές των συμβάσεων, η συνεισφορά του Δημοσίου έχει αυξηθεί. Επίσης όπως προέβλεπε η σύμβαση του 2007 το Δημόσιο θα εισέπραττε για 25 χρόνια το 65% των ακαθάριστων εσόδων από τα διόδια. Σήμερα δεν θα εισπράττει τίποτα, συνεπώς υπάρχει ζημία για το Δημόσιο.
Ακόμη επιχειρείται να τοποθετηθεί ξανά σταθμός διοδίων στην είσοδο των Τεμπών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά, γιατί δεν εξέλειπαν οι περιβαλλοντικοί λόγοι που οδήγησαν τη μεταφορά του σταθμού των διοδίων στον κόμβο του Πυργετού. Παράλληλα με την επιχειρούμενη μεταφορά των διοδίων στα Τέμπη συντελείται και μια μεγάλη ασυνέπεια, διότι, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, πρέπει να υπάρχει παράδρομος και αυτός είναι η Παλαιά Εθνική Οδός που διέρχεται μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών. Το επιχείρημα ότι για τρία χρόνια οι κάτοικοι των Τεμπών και των Ευρυμενών θα διέρχονται δωρεάν, είναι σαν το τυράκι στη φάκα.
Και οπωσδήποτε οι τιμές των διοδίων είναι άδικες, χρειάζεται εξορθολογισμός τους, διαφορετικά κινδυνεύουμε να έχουμε, επιτέλους, σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, αλλά με ελάχιστα αυτοκίνητα να τους χρησιμοποιούν. Οι υψηλές τιμές των διοδίων επηρεάζουν αρνητικά και την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας, των επιχειρήσεων, αλλά και των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.