Ειδήσεις

Η Λάρισα αναδείχθηκε άψογη οικοδέσποινα του Champions League Kωφών


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Champions League Κωφών που διεξήχθη στη Λάρισα από τις 2 εως τις 6 Μαϊου. Ο Δήμος Λαρισαίων,  από την αρχή αγκάλιασε την διοργάνωση, όχι μόνο σαν αθλητικό γεγονός αλλά και μια ιδιαίτερη οργάνωση που ευνοεί την άμιλλα ατόμων με αναπηρία.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης της Λάρισας και ειδικότερα στα γήπεδα του Δήμου Λαρισαίων, στη Γιάννουλη, το Ελευθεραί, την Τερψιθέα, τα γήπεδα «Γ. Μητσιμπόνας Α΄,Β΄» καθώς και στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, το γήπεδo  Αλκαζάρ του ΕΑΚ,  ενώ ο τελικός διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο AEL FC Arena, με την ελληνική ομάδα του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών,  κερδίζει το βαρύτιμο τρόπαιο, κερδίζοντας, σε ένα συναρπαστικό αγώνα, την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, με σκορ 3-2.

Τονίζεται ότι η φετινή διοργάνωση ήταν η 10η του θεσμού, με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού στα γήπεδα της Λάρισας αγωνίστηκαν 16 ομάδες από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Μεγ. Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία,  Γαλλία,  Ρωσία, Τουρκία, Σουηδία,   Τσεχία,  Ελλάδα κ.α.)

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποίησαν εγκαίρως τεχνικές παρεμβάσεις στα περισσότερα γήπεδα,  ενώ υπήρξε και οικονομική στήριξη της διοργάνωσης.

Επίσης, γυμναστές του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκονταν στα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων, για οποιαδήποτε στήριξη και βοήθεια, ενώ μαθητές σχολείων παρακολούθησαν πολλούς αγώνες.

Σημαντική και ουσιαστική ήταν και η συμβολή των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαρισαίων, για την προετοιμασία των γηπέδων που διεξάγονταν οι αγώνες.

Η πόλη της Λάρισας με τη συνεργασία των φορέων, απέδειξαν ότι μπορούν να διοργανώσουν σημαντικά αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου, τα οποία προβάλλουν την πόλη και ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό.

Η δημοτική αρχής του Δήμου Λαρισαίων, ευχαριστεί όλους τους φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες της πόλης για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι συνολικά η πόλη πέτυχε στις εξετάσεις της διοργάνωσης του Champions League Kωφών, προσφέροντας ζεστή φιλοξενία και στήριξη στις αποστολές των ομάδων και στα διοικητικά και τεχνικά στελέχη της διοργάνωσης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λήξη του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως
Επόμενο άρθρο Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Έφεσο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος