Ειδήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανθεσσαλική Μαθητική Γιορτή


To Δίκτυο Teachers4Europe Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και της Έδρας Jean Monnet για τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία, διοργάνωσε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, εορταστική ημερίδα ανοικτή στο κοινό με τίτλο “Students4Europe:Η Ευρώπη του σήμερα, η Ευρώπη του μέλλοντος”, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

Με την επί σκηνής συνάντηση μαθητών από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, οι οποίοι μετέφεραν στο κοινό κάτι από τη δροσιά και τη φρεσκάδα της σχολικής τάξης, κορυφώθηκαν οι δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας, του δικτύου Teachers4Europe Θεσσαλίας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος της έδρας Jean Monnet on European Union’s Education, Training, Research and Innovation Policies,  η οποία έκανε λόγο για τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. και για την κομβική σημασία της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια της ενεργού πολιτότητας και ο κ. Άρης  Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και εμπνευστής του δικτύου T4E, ο οποίος μίλησε για το μέλλον της  Ε.Ε. και για το ρόλο του προγράμματος T4E, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλία αποτελεί έναν μεγάλο πόλο ανάπτυξης του προγράμματος Teachers4Europe που για έκτο χρόνο φέρνει σε επαφή τους μαθητές με την Ευρώπη. Η επιτυχία που έχει σημειώσει το Τ4Ε μας ενθαρρύνει να το προωθήσουμε και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αφού ισχύει η ίδια αναγκαιότητα σε όλα τα Κράτη Μέλη και ιδίως σήμερα που ανοίγει η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε. με τη Λευκή Βίβλο του προέδρου Jean- Claude Juncker».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Χρήστος  Καλομπάτσιος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, κ. Άννυ Ψάρρα,  ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεσσαλίας & Επικεφαλής του Europedirect Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Σωτήρης Βούλγαρης, και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Π.Ε.Κ., κ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης.

Στο χώρο έξω από το αμφιθέατρο υπήρχε έκθεση των χειροτεχνιών  και των  ψηφιακών δημιουργιών που φιλοτέχνησαν οι μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος T4E, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υλοποιήθηκαν στο προαύλιο και  παράλληλες βιωματικές δράσεις με θέμα την Ευρώπη για τα παιδιά, με εμψυχώτριες  φοιτήτριες  των τμημάτων ΠΤΠΕ και ΠΤΕΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την καθοδήγηση της επίκουρης  καθηγήτριας, κας Μαρίας Τσουβαλά.

Την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι Ambassadors T4E για τη Δευτεροβάθμια Θεσσαλίας, κ. Βάσω Βούλγαρη και κ. Ζησούλα Γκουτσιουκώστα σε συνεργασία με τους Ambassadors Τ4Ε Πρωτοβάθμιας Λάρισας & Μαγνησίας, κ. Σταμούλη Βλάνδο, κ. Πασχάλη Δήμου, κ. Φάνη Κατσάνο και κ. Ευτυχία Πλακαρού.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 28 σχολεία:
Νηπιαγωγείο Καλαμακίου, 6ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 10ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 23ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 28ο Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας Βόλου, 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρανέας Ελασσόνας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 22ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών – Καλών Νερών, ΔΥΕΠ 9ου ΔΣ Νέας Ιωνίας Βόλου, 2ου Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς – Άλλης Μεριάς, 5ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων,  4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, 9ο Γυμνάσιο Βόλου, Μουσικό Λύκειο Βόλου, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου & 2ο Λύκειο Φαρσάλων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Success story η εταιρεία ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας στο 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας
Επόμενο άρθρο Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς στη Θεσσαλία