«Δεν ξέρω, ειλικρινά, αν ο Πρωθυπουργός επιλέξει κάποια στιγμή την απόδραση, η αίσθησή μου όμως είναι πως θα επιδιώξουν να μείνουν κολλημένοι στην καρέκλα τους, όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ΝΔ θέλει τις εκλογές, σήμερα, για το συμφέρον του τόπου, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε».
Με τα λόγια αυτά τοποθετήθηκε στο ερώτημα περί «πρόωρων εκλογών» ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ευθυμίου».
Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια «διχασμού και πόλωσης» των Ελλήνων, ενώ πήρε θέση και στο ζήτημα των πρόσφατων, καταστροφικών, πυρκαγιών.
Τέλος ο κ. Κέλλας, επανέλαβε την δέσμευση της ΝΔ για κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για την Παιδεία, ενώ στο ζήτημα των εξεταστικών επιτροπών ξεκαθάρισε πως «όλες οι υποθέσεις που ζημίωσαν την χώρα, θα εξεταστούν από τα αρμόδια όργανα της Βουλής, και όχι μόνο».
Αναλυτικά η συνέντευξη του βουλευτή Λαρίσης:
Το Μέγαρο Μαξίμου σας κατηγόρησε για ανεδαφική κριτική για τις πυρκαγιές, την ώρα που όπως υποστήριξε υπήρχε συντονισμένο σχέδιο εμπρησμών. Θεωρείτε σωστή τη στάση της ΝΔ;
Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω το εξής, και αυτό είναι και απάντηση προς την κυβέρνηση:
Είναι τουλάχιστον γελοίο, η χώρα να καίγεται από άκρη σε άκρη, με χιλιάδες στρέμματα και περιουσίες να είναι παραδομένα στις φλόγες, ο Πρωθυπουργός της “εξαφανισμένος” και… κάποιοι να προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τη ΝΔ και την κριτική που ασκεί!
Η στάση της ΝΔ “προσωποποιείται” στις εμπεριστατωμένες προτάσεις που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, – όπως τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπυρόσβεσης, την ένταξη σύγχρονων τεχνολογιών, την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των χιλιάδων εθελοντών δασοπυροσβεστών, την βελτίωση στον συντονισμό των ενεργειών και ασφαλώς την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις – και καλό θα ήταν η κυβέρνηση να τοποθετηθεί επ’ αυτού.
Για άλλη μια φορά, εμείς μιλάμε με προτάσεις…
Δηλαδή όλες αυτές οι πυρκαγιές ήταν τυχαίες; Μήπως όντως υπήρξε σχέδιο αποσταθεροποίησης, όπως είπε ο κ. Τόσκας;
Πως μπορεί, αλήθεια, κανείς να κάνει λόγο “ελαφρά τη καρδία” για σχέδιο αποσταθεροποίησης χωρίς ενδείξεις;
Είναι δυνατόν στέλεχος της κυβέρνησης να κάνει λόγο για “οργανωμένο σχέδιο”, άλλο στέλεχος να κάνει λόγο για “τις δυνάμεις της φύσης” και τελικά να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός και να μιλάει για “μια μικρής έκτασης” καταστροφή;
Επιπλέον, επιτρέψτε μου κ. Ευθυμίου, να τονίσω ακόμη πως, η κυβέρνηση έχει ήδη αποσταθεροποιηθεί στη συνείδηση του λαού, μετά τα όσα έχει διαπράξει τα τελευταία δυόμιση χρόνια, που δεν χρειαζόταν μια καταστροφική πυρκαγιά για να το επιτύχει…
Πριν τις πυρκαγιές, υπήρχε αντιπαράθεση για την Παιδεία. Θεωρείτε ότι προσφέρεται για πολιτική κόντρα ένα πεδίο όπου έπρεπε να υπάρχει συναίνεση;
Φυσικά και όχι. Αρκεί όμως να ορίσουμε κάποια στιγμή στον τόπο αυτό, τι εννοούμε με τη λέξη “συναίνεση”.
Σας υπενθυμίζω πως τον Ν.4009/2011 για τα ΑΕΙ, η Βουλή τον είχε ψηφίσει με συντριπτική πλειοψηφία.
Γιατί λοιπόν τότε επετεύχθη η συναίνεση και τώρα όχι;
Για τον απλούστατο λόγο πως αφενός, αυτή η κυβέρνηση, δεν επιδιώκει τη συναίνεση, μα ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή την όξυνση και τον διχασμό, και αφετέρου, οι αριστερές ιδεοληψίες δεν είναι τα κατάλληλα εργαλεία για την επίτευξη συνεννόησης και συνεργασίας.
Πως μπορούμε να μιλάμε για συναίνεση όταν επιχειρούν στην Παιδεία μια θλιβερή επιστροφή στην εσωστρέφεια, την ασυδοσία και τον απομονωτισμό.
Επαναφέρουν το άσυλο. Ποιο άσυλο όμως; Της ανομίας. Γιατί με αυτές τις διατάξεις, στην ουσία καταργείται το άσυλο ιδεών!
Καταργούν ξενόγλωσσα προγράμματα, στερώντας από τη χώρα εξέλιξη, πόρους και έσοδα.
Καταδικάζουν τα μεταπτυχιακά σε παρακμή, ενισχύοντας τη φυγή των νέων παιδιών (brain drain) στο εξωτερικό!
Αλήθεια κ. Ευθυμίου, όσο καλή διάθεση και να έχει κανείς, πως μπορεί να συναινέσει σε αυτά;
Θα ξηλώσετε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Εσείς έχετε έτοιμο σχέδιο για την Παιδεία;
Σας απαντώ μονολεκτικά, ΝΑΙ.
Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρός μας, δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής να το καταργήσει άμεσα, προχωρώντας μάλιστα και στην παρουσίαση των βασικών αξόνων που θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία όπως:
- Ενίσχυση της πραγματικής αυτοτέλειας των πανεπιστημίων
- Αξιολόγηση, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος
- Αυτεπάγγελτη επέμβαση της Αστυνομίας όταν στους χώρους του πανεπιστημίου διαπράττονται ποινικά αδικήματα
- Σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία και
- Αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να μπορούν να ιδρυθούν και ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Για την παράταξή μας ο χώρος της Παιδείας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα και είναι κοινή πεποίθηση, ότι η Παιδεία μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την επιστροφή των νέων μας στην πατρίδα.
Εκλογές βλέπετε; Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι μπαίνουμε στην μετα-μνημονιακή εποχή…
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας από εκεί και μετά.
Επιπλέον, καλό θα είναι να θυμίσουμε πως με το νέο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου, η δημόσια περιουσία υποθηκεύτηκε για τα επόμενα 99 χρόνια, ο ελληνικός λαός υπέστη νέα, βαρύτατα, μέτρα, και όλα αυτά χωρίς καμία συμφωνία για επιπρόσθετη χρηματοδότηση.
Δεν ξέρω, ειλικρινά, αν ο Πρωθυπουργός επιλέξει κάποια στιγμή την απόδραση, η αίσθηση μου όμως είναι πως θα επιδιώξουν να μείνουν κολλημένοι στην καρέκλα τους, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η ΝΔ θέλει τις εκλογές, σήμερα, για το συμφέρον του τόπου, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε.
Τους χειρισμούς Πολάκη στο χώρο της Υγείας πως τους σχολιάζετε; Ο αντιπρόεδρος του κόμματός σας έχει πει ότι θα τον κλείσει φυλακή…
Θα ήθελα να σας επισημάνω κύριε Ευθυμίου, πως είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε στη συμπεριφορά και στους χειρισμούς του κ. Πολάκη.
Οι συγκεκριμένοι χειρισμοί, καθώς και η πολιτική συμπεριφορά του ανδρός, φέρουν την υπογραφή του Πρωθυπουργού, που τον στηρίζει και του επιτρέπει να λειτουργεί ως εξάρτημα που απορροφά τους κραδασμούς, οι οποίοι δημιουργούνται στο αριστερό ακροατήριο, τώρα που αντιλαμβάνονται πως η “Ιθάκη” ήταν μια ψευδαίσθηση…
Η κυβέρνηση πάντως, παρά τις αντιθεσμικές συμπεριφορές της, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ούτε συνοχής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τη στάση του κ. Καμμένου πως την κρίνετε;
Δεν έχουν, προς το παρόν, και αυτό αν θέλετε κρατείστε το, κανένα πρόβλημα συνοχής γιατί τους ενώνει η αγαπημένη τους εξουσία.
Είναι οι αντιεξουσιαστές που μετατράπηκαν σε εξουσιολάγνους, μόλις κάθισαν στις καρέκλες της εξουσίας.
Ακριβώς αυτό εξηγεί και την συμπεριφορά του κ. Καμμένου, ο οποίος, προεκλογικά, ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού για να σχίσει τα μνημόνια και να μάθει στον Αλέξη να γράφει με το δεξί χέρι και τελικά, υπογράφουν μαζί, ότι τους ζητηθεί “στα τέσσερα”!!!
Παρά το γεγονός ότι σηκώσατε το θέμα, δεν φοβάστε μήπως ξεχαστεί η υπόθεση Καμμένου;
Κύριε Ευθυμίου, καμία υπόθεση αυτής της κυβέρνησης δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Καμία. Όλες οι υποθέσεις που ζημίωσαν την χώρα, θα εξεταστούν από τα αρμόδια όργανα της Βουλής, και όχι μόνο. Κυριακή, κοντή γιορτή… όπως σοφά, λέει ο λαός μας…