«Η πολιτεία οφείλει να καταστρώσει το εθνικό σχέδιο εκπαίδευσης, με το οποίο η χώρα θα πορευτεί στο μέλλον. Να αξιολογήσει τις υπάρχουσες δομές, να στηρίξει τα ερευνητικά προγράμματα σπουδαίων καθηγητών και να συνδέσει, επιτέλους, τη γνώση με την αγορά. Βρέθηκα σε έναν εκπαιδευτικό χώρο που αυτό γίνεται πράξη. Και γι’ αυτό φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος». Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Καθηγητή, κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη και τον Αντιπρύτανη Καθηγητή, κ. Στέφανο Ζαούτσο, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το διάλογο που έχει ξεκινήσει για τη συνένωση του Ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς και για τις προοπτικές του εγχειρήματος.Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε, ακόμη, αναφοράστηναναμφισβήτητη αλληλεπίδραση του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με την κοινωνία αλλά και την ειδικότερη διασύνδεσή του με την παραγωγική βάση αλλά καιστη συμβολή του στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.
Περαιτέρω, ο κ. Κέλλαςπεριηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. και τις φοιτητικές εστίες, οι οποίες συγκαταλέγονται στις καλύτερες της χώρας, όσον αφορά την ποιότητα και την έκτασή τους, σημειώνοντας πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Λάρισα και, γενικότερα, για τη Θεσσαλία να έχουν στη διάθεσή τους τις συγκεκριμένες υποδομές». Επιπλέον, πρόσθεσε πως «οι αθλητικές εγκαταστάσειςτου Ιδρύματος είναι οργανωμένες και προσφέρουν πολλαπλές δραστηριότητες στους φοιτητές».
Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. εξήρε το ακαδημαϊκό και διοικητικό έργο του Ιδρύματος και συνεχάρη το προσωπικό, δηλώνοντας: «Η προσφορά του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας στην κοινωνία και η συνεισφορά του στην ανάπτυξη, με το αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό, τις οργανωμένες εργαστηριακές υποδομές και τον εξοπλισμό που διαθέτει,είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη και κρίσιμη.Θα είμαι αρωγός σε κάθε εγχείρημα που θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την εμβάθυνση της αλληλεπίδρασής της με το ευρωπαϊκό και διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον και θα θωρακίζει, συγχρόνως, τα συμφέροντα του Τ.Ε.Ι., ενισχύοντας την αποτελεσματική λειτουργία του προσωπικού και των εγκαταστάσεών του».