Ειδήσεις

Μάξιμος: Άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών!


«Ευθύνες και μάλιστα βαρύτατες, αναλογούν και στις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με παιδαριώδεις ιδεοληψίες, που ξεκινούν από το αμίμητο “λιάσιμο των μεταναστών στην Ομόνοια” και καταλήγουν ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”, που δυστυχώς ειπώθηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού, σαλπίστηκε γενικό προσκλητήριο. Δόθηκε το σύνθημα ότι από εδώ μπορούν να περάσουν όλοι για να πάνε στη γη της επαγγελίας. Και κατέληξε η Ελλάδα να γίνει τόπος με πολλά κολαστήρια. Από αυτούς που πριν λίγα χρόνια, χωρίς περίσκεψη, κατήγγειλαν την Αμυγδαλέζα, τώρα έχουμε την Μόρια. Ακόμη μια αυταπάτη που κατέληξε σε τραγωδία, όπως και τόσες άλλες εδώ και μια τριετία». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχηςΕσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που προβλέπει την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία Οδηγιών που σχετίζονται με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «τα όσα κάνει η Τουρκία συνιστούνμια απαράδεκτη τακτική, η οποία καταδεικνύει και τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας, η οποία μεταχειρίζεται διεθνείς συνθήκες και ανθρώπους εντελώς κυνικά και αποκλειστικά σύμφωνα με τα στενά της συμφέροντά. Η χώρα μας απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά θα έπρεπε να δείξει ισχυρά αντανακλαστικά σε κάθε επίπεδο.Κάτι που δεν γίνεται στη σημερινή ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών οδηγιών, που έρχονται με πολύ μεγάλη χρονοκαθυστέρηση.Και κυρίως με τον σαφή διαχωρισμό των προσφύγων με τους μετανάστες. Αν αυτό είχε γίνει, αν οι διαδικασίες διαχωρισμού διεκπεραιώνονταν ταχύτατα, και γίνονταν οι επαναπροωθήσεις των παράτυπων μεταναστών, τότε η χώρα που θα αναγκαζόταν να τηρεί τα συμπεφωνημένα θα ήταν η Τουρκία. Αντιθέτως, η κυβερνητική αβελτηρία, γιατί δεν θέλω να πιστέψω πως πρόκειται για ηθελημένη καθυστέρηση, έχει καταστήσει εργαλείο πίεσης στα χέρια της Άγκυρας τους μετανάστες για την επίτευξη των γενικότερων σκοπών της έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «η κατάσταση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό είναι μια ωρολογιακή βόμβα, που κάθε στιγμή μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις. Όπως αυτή που παρακολουθήσαμε στη Μυτιλήνη. Μπορεί εύκολα η κυβέρνηση να θέλει να ξεμπερδέψει με το πρόβλημα βαπτίζοντας όλους όσους διαμαρτυρήθηκαν για την κατάληψη της πλατείας Σαπφούς, από μετανάστες από το Αφγανιστάν για πολλές ημέρες, ως ακροδεξιά στοιχεία.Γνωρίζει,όμως, πολύ καλά, και ας υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει, ότι εκεί δεν ήταν μόνον ακραίοι –αν και πάντοτε αυτοί δίνουν τον τόνο σε τέτοιες συγκεντρώσεις, δεν ξεχνούμε τους αγανακτισμένους».

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει επιτέλους τον δρόμο της λογικής και του ρεαλισμού:

  • Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες πρέπει να προχωρήσει πάση θυσία. Όταν απειλείται η κοινωνική συνοχή της χώρας, δεν επιτρέπονταιεκπτώσεις.
  • Να γίνειταχύτατα αυστηρός διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. Δεν γίνεται όλοι να κυκλοφορούν ως πρόσφυγες, ενώ είναι ουσιαστικά και νομικά οικονομικοί μετανάστες.
  • Απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων, που λιμνάζουν, για την κατασκευή κατάλληλων δομών, ώστε να ξεφύγουμε από το αίσχος των καταυλισμών που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας, καιτέλος,
  • Πίεση στην Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της στην προστασία των εξωτερικών συνόρων, και λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας για αθέτηση των συμφωνηθέντων με την Ε..Ε για το μεταναστευτικό.

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις φυγόποινων στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Ματωμένο το πλεόνασμα της κυβέρνησης