«Η λεγόμενη Επιτροπή Παρασκευόπουλου αποδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τις ιδεοληψίες αυτής της κυβέρνησης με οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, τη δημόσια τάξη, την εφαρμογή των νόμων. Βεβαίως δεν περιμέναμε κάτι παραπάνω από τον πρωταγωνιστή του νόμου Παρασκευόπουλου, με τον οποίο έχουν απελευθερωθεί πλέον των 10.200 κρατουμένων, συμβάλλοντας στον υποτροπιασμό του εγκλήματος». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει στον Real fm, και στους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Λυριτζή και κ. Δημήτρη Καμπουράκη το «πόρισμα Παρασκευόπουλου» για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «αν δείτε αυτό το κείμενο της Επιτροπής, πραγματικά προκαλεί θυμηδία. Δηλαδή, για να μην γίνονται κλοπές στο πανεπιστήμιο, επειδή κάποιοι βάζουν ιδεολογικό πρόσημο και σε αυτό -δεν είναι κλοπή χρημάτων από τα ΑΤΜ αλλά απαλλοτρίωση από τις τράπεζες- να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ από τους χώρους των πανεπιστημίων. Να βρούμε λέει χώρους ψυχαγωγίας, μια αέναη επιτροπή διαλόγου με τους καταληψίες». Ενώ χαρακτήρισε «κερασάκι στην τούρτα» τα μαθήματα ευαισθητοποίησης των φοιτητών να μην χειροδικούν εναντίον καθηγητών και φοιτητών γιατί δεν είναι αυτοί «η άρχουσα τάξη»!
Για τη βία στα πανεπιστήμια, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε νησίδες ανομίας στα πανεπιστήμια της χώρας. Το άσυλο καθιερώθηκε πριν κάποιες δεκαετίες για να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σήμερα ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αντιθέτως, μέσα στα πανεπιστήμια τρομοκρατούν καθηγητές και φοιτητές. Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλονται βιασμοί, κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα και να μην μπορεί να επέμβει η αστυνομία. Εμείς λέμε, λοιπόν, ότι το αυτονόητο θα πρέπει να γίνεται. Να υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών, προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση. Κάποτε πρέπει να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα».
Συνειδητή υποβάθμιση της Γενοκτονίας των Μικρασιατών
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατήγγειλε «τη συνειδητή υποβάθμιση από τη Βουλή των Ελλήνων της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Για πρώτη φορά φέτος, δεν υπήρξε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής των Ελλήνων, στην οποία θα λάβουν τον λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, των κοινοβουλευτικών. Αντιθέτως υπήρξε απλά μια αναφορά από τον προεδρεύοντα». Και κατέληξε ότι «Πέρυσι έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της βουλής, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων, ζητώντας να επανέλθουμε σύμφωνα με τον ορισμό της ομόφωνης απόφασης της βουλής ότι είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και φέτος ζήσαμε αυτή τη περαιτέρω συνειδητή, τολμώ να πω πια, γιατί πέρυσι ενημέρωσα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρωθυπουργό, υποβάθμιση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Και αυτά όλα φοβούμαι ότι είναι συμπτώματα των ιδεοληψιών αυτής της κυβέρνησης».