Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο κ. Γαβρόγλου ουσιαστικά καλεί τους φοιτητές σε αυτοδικία!


«Οι εικόνες αστυνομικών να διώκονται από κουκουλοφόρους και κακοποιούς, οι κακοποιοί να χτυπούν αστυνομικούς, να σπάνε περιπολικά, να καταφέρονται κατά Αστυνομικών Τμημάτων, δεν είναι κάτι σύνηθες, δεν είναι το φυσιολογικό, το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει». Τα παραπάνω επισήμανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Alpha Radio 989 και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Μάνεση.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι υπάρχει «απουσία πολιτικής βούλησης από πλευράς κυβέρνησης. Διότι η αστυνομία στην εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων έχει επιτυχίες, παρότι η χώρα έχει μια πρωτόγνωρη έξαρση εγκληματικότητας. Γιατί εκεί η αστυνομία φέρνει αποτελέσματα; Γιατί κανείς δεν δυσχεραίνει το έργο της. Γιατί στις περιπτώσεις, τις άλλες, με τους μπαχαλάκηδες, με τις διάφορες συλλογικότητες, τους Ρουβίκωνες -κερασάκι στην τούρτα, το γραφείο του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Αθηνών και αύριο διαβάζω θα γίνει και πάρτι- γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουμε αποτελέσματα; Γιατί προφανώς είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση». Και πρόσθεσε ότι «θα καταργηθεί και ο νόμος Γαβρόγλου για το άσυλο ανομίας. Δεν είναι άσυλο για τη διακίνηση ιδεών, είναι άσυλο για κάθε είδους εγκληματικό στοιχείο. Έχουμε καταγγελίες από φοιτητικούς συλλόγους, από φοιτητές, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ότι γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, χρήση ναρκωτικών, ακόμη και βιασμοί, κλοπές, κάθε είδους εγκληματική πράξη μέσα στα πανεπιστήμια και η αστυνομία δεν μπορεί να μπει να εφαρμόσει το νόμο. Και έχουμε μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, να παραπέμπει ουσιαστικά σε αυτοδικία τους φοιτητές. Γιατί τι άλλο σημαίνει το να λέει το ‘ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα’ να αντιμετωπίσει τους ναρκέμπορους και όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία; Δηλαδή τι, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους οι φοιτητές, αυτό ζητάει η επίσημη πολιτεία, ο υπουργός;».

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε, επίσης, ότι «στην κυβέρνηση αυτή έχουμε πια ένα υπουργικό δίδυμο, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την κα Γεροβασίλη και την κα Παπακώστα, οι οποίες διαφωνούν στα βασικά. Για το νόμο Παρασκευόπουλου η μια τον αντιμετωπίζει θετικά, η άλλη μιλάει για κατάργησή του. Για το άσυλο ανομίας του κ. Γαβρόγλου, η μεν υπουργός θεωρεί ότι λειτουργεί σωστά, η δε υφυπουργός της μιλάει για την ανάγκη κατάργησής του. Για τους ‘Ρουβίκωνες’, η μια λέει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά ζήτημα και το υποτιμάει και το απαξιώνει, η άλλη λέει ότι θα τους στείλει τον λογαριασμό για τα σπασμένα. Αν ακόμη δεν έχουν βρει τη διεύθυνση, νομίζω ότι πια έχει γίνει παγκοίνως γνωστό ότι έχει γραφείο στη Φιλοσοφική σχολή των Αθηνών. Να στείλει η κα Παπακώστα εκεί τον λογαριασμό των σπασμένων του Ρουβίκωνα. Δηλαδή απ’ όλα αυτά, για το μόνο στο οποίο έφτασαν στα όρια κρίσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργικό δίδυμο, και ρήξης των σχέσεών τους, ήταν για το ποια από τις δύο θα έχει το πάνω χέρι στην αστυνομία στις έκτακτες κρίσεις, που επέβαλαν στην ΕΛΑΣ. Που πρόκειται ουσιαστικά για ένα θεσμικό πραξικόπημα, για άθλιες μεθοδεύσεις που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Από το 1994 είχαμε να ζήσουμε έκτακτες κρίσεις στην ελληνική αστυνομία».

Προηγούμενο άρθρο Σύμφωνο συνεργασίας του Δ. Λαρισαίων - Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Πρότυπο για τους νέους επιστήμονες ο ιατρός Θωμά Τσικρίκας