Ειδήσεις

Θ. Νασιακόπουλος: Συμβάλαμε στην κατάρτιση του νέου χάρτη των μειονεκτικών περιοχών


Την ικανοποίησή του για την  επαναφορά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του αρχικού υφιστάμενου χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του νομού εξέφρασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

«Η επαναφορά του αρχικού υφιστάμενου χάρτη βάζει τέλος στην αναστάτωση που δημιούργησε η πρόταση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η οποία ήταν κατάφορα άδικη για τους δικαιούχους παραγωγούς της εξισωτικής αποζημίωσης.

Εμείς ως Δήμος Κιλελέρ, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν οι προθέσεις του ΥΠΑΑΤοι οποίες αφορούσαν στη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς (εκτός των ορεινών) και την απένταξη κοινοτήτων από τις μειονεκτικές περιοχές (όπως η ΤΚ Αγναντερής του Δήμου μας),αποστείλαμε στις 2 Οκτωβρίου 2018 επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Στ. Αραχωβίτη με την οποία τεκμηριωμένα εξηγούσαμε ότι η κατάργησή της εξισωτικής αποζημίωσης θα ενίσχυε την ήδη φθίνουσα πορεία των  κοινοτήτων. Θα δημιουργήσει, γράφαμε,  περισσότερα προβλήματα για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές και για τη συνέχιση της άσκησης γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων. Με την κατάργηση της εξισωτικής εκτιμούσαμε ότι το κόστος παραγωγής θα εκτιναχθεί καθιστώντας το μέλλον των κτηνοτρόφων αβέβαιο. Και καταλήγαμε στην επιστολή μας προς το ΥΠΑΑΤ ότι στην κατανομή των βοσκοτόπων η χώρα αντιμετωπίζεται σαν ενιαία περιοχή( τεχνική λύση) και οι βοσκότοποι (της Τ.Κ. Αγναντερής εν προκειμένω), δεν θα μπορούν πλέον να διατίθενται  για τη λήψη της εξισωτικής αποζημίωσης από αγρότες άλλων περιοχών. Με το προσχέδιο του Υπουργείου για την κατάργηση του χαρακτηρισμού «ημιορεινές κοινότητες» οδηγούμασταν στο βέβαιο μαρασμό της ήδη δοκιμαζόμενης Ελληνικής υπαίθρου.

Με την ακύρωση του προτεινόμενου χάρτη η πολιτεία προστατεύει τους κατοίκους  της Τ.Κ. Αγναντερής του Δήμου Κιλελέρ αλλά  και όλων των αντίστοιχων περιοχών ανά την Ελλάδα».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ένα άτομο στον Τύρναβο για κλοπή και πλαστογραφία
Επόμενο άρθρο Ανάβουν τα φώτα, αρχίζει η γιορτή!