Ειδήσεις

Στην συνάντηση του Κύκλου φοιτητών ο Μητροπολίτης


Στην συνάντηση του Κύκλου φοιτητών και νέων επιστημόνων της Ιεράς Μητροπόλεως παραβρέθηκε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, το βράδυ του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2018 στην «Κατακόμβη» του Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Ήταν μία ωραία ευκαιρία ο νέος ποιμενάρχης να βρεθεί κοντά στους νέους, να συνομιλήσει μαζί τους σε έναν ανοιχτό διάλογο, να απαντήσει σε ερωτήματά τους και να ευλογήσει μια προσπάθεια που έχουν αγκαλιάσει οι νέοι τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για το μεγάλο υπαρξιακό ζήτημα του θανάτου. Τόνισε στους νέους ότι για την πίστη ο θάνατος είναι πρόβλημα όταν γίνεται πνευματικός, όταν δηλαδή η ψυχή δεν αγαπά τον Θεό, δεν μετανοεί για τις αμαρτίες της ύπαρξης, όταν δεν εμπιστεύεται τον Θεό ώστε ο θάνατος που είναι απόρροια της αμαρτίας να γίνει Πάσχα, πέρασμα δηλαδή στην αιωνιότητα και την κοινωνία με τον Χριστό. Ο άνθρωπος σήμερα είτε φοβάται τον θάνατο είτε προσποιείται ότι δεν θα του συμβεί, με αποτέλεσμα να στερείται του εκκλησιαστικού τρόπου αντιμετώπισής του, ο οποίος συνδέεται με την πίστη στον Χριστό και την Ανάσταση.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης απάντησε σε πολλά ερωτήματα για την μετά θάνατον κατάσταση και ζωή, για τον κόσμο των αγγέλων, αλλά και την ελπίδα που η πίστη δίνει.
Ο κ. Ιερώνυμος, με αμεσότητα και αγάπη, ευλόγησε τους νέους και τους ζήτησε να έχουν ζωντανή σχέση με την Εκκλησία και τη ζωή της.
Προηγούμενο άρθρο Από τη Φωκίδα στο ΝΟΛ η Ασημένια Τσιγαρίδα
Επόμενο άρθρο Δ. Γουγουλιάς: Από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη και τον Κλεισθένη, η περίπτωση του δήμου Ευρυμενών