Ο «Ευρύπυλος» έκοψε την πίτα του με πεζοπορία και φαγοπότι!…


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή το μεσημέρι ο Αθλητικός Σύλλογος Παλαμά «ΕΥΡΥΠΥΛΟΣ», στο ξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στους πρόποδες τού Τιτάνιου όρους.

Η ηλιόλουστη μέρα, έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες μέλη και φίλους του συλλόγου να βγουν από το σπίτι τους και να απολαύσουν μέσα στο χειμώνα τη φύση, να δουν φίλους, να συζητήσουν, να συμμετέχουν στην πεζοπορία και να γευτούν μεζέδες στα κάρβουνα, με κρασί ή τσίπουρο!

Το ραντεβού δόθηκε στις 11 το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο του ξωκλησιού. Λίγο μετά ξεκίνησε η πεζοπορία στην οποία πήραν μέρος περί τα 70 άτομα κάθε ηλικίας. Έγινε ανάβαση του βουνού από τη βόρεια πλευρά, μια στάση στην κορυφή, στο προϊστορικό κάστρο, και ακολούθησε η κατάβαση από την νότια πλευρά του βουνού.

Η επάνοδος και του τελευταίου πεζοπόρου στο ξωκλήσι (όπου και είχαν συγκεντρωθεί και άλλοι συντοπίτες) έγινε στις 1.30 το μεσημέρι. Ακολούθησε η κοπή της πίτας και, όπως είχε αναγγελθεί, η μέρα συνεχίστηκε με συμπόσιο! Οι συμμετέχοντες στη γιορτή, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παλαμιώτικα λουκάνικα και σουβλάκια στα κάρβουνα, ντόπιο κρασί και τσίπουρο, προσφορά του «Ευρύπυλου», ενώ δεν έλειψε η μουσική και ο χορός!!

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση του «Ευρύπυλου» με απρόσμενη συμμετοχή πολλών φίλων του! Ο δραστήριος σύλλογος του Παλαμά έχει προγραμματίσει και άλλες «εξορμήσεις» για το επόμενο διάστημα, εντός και εκτός περιοχής δήμου Παλαμά.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίστηκε στις 17/1/2012 η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Βάσω Αλεξανδρίδου: «Βιώσιμη διέξοδος από την κρίση με έξυπνες ιδέες –καινοτομία – εξωστρέφεια»