Ειδήσεις

Χρήστος Κέλλας: Η ελληνική οικογένεια , πυρήνας του έθνους


«Θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα στη Βουλή, ουκ ολίγες φορές, όμως η αδιαφορία των κυβερνώντων ήταν προκλητική και η ευαισθησία τους επιλεκτική.Η Συμφωνία των Πρεσπών, το νομοσχέδιο για την Κάνναβη, η αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας, ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, ήταν οι προτεραιότητές τους.

Δεν είδαμε, όμως, να δείχνουν τον ίδιο ζήλο για την ελληνική οικογένεια, που αποτελεί τον πυρήνα του Έθνους!»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση ανυπαρξία στον τομέα της δημογραφικής πολιτικής, κατά την παρέμβασή του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Τομέα Ισότητας της Επιτροπής Περιφερειών, με θέμα τη «δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας», προσθέτοντας:

«Δεν είδαμε να νοιάζονται για την Περιφέρεια. Πώς θα βγάλουν το χειμώνα οι πολύτεκνες οικογένειες στη Βερδικούσια ή στο Λιβάδι Ολύμπου; Πλήρης αδιαφορία! Και όποιος έχει διαφορετική άποψη χαρακτηρίζεται στην καλύτερη περίπτωση ακραίος και οπισθοδρομικός, αν όχι ακροδεξιός.

Υπάρχει μεγαλύτερη πρόοδος από τη μακροημέρευση του Έθνους; Ασφαλώς και δεν υπάρχει!

Όσοι πιστεύουν το αντίθετο, μάλλον δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για το μέλλον της Πατρίδας!».

«Ο τίτλος που επιλέξατε» συνέχισε ο Λαρισαίος πολιτικός, συγχαίροντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστό για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, «αντανακλά, πλήρως, την πραγματικότητα. Πρόκειται κυριολεκτικά για κατάρρευση, για την οποία η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί επιδεικτικά, παρά τις εκκλήσεις που κάνουμε, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής.

Πριν από 9 μήνες, περίπου, συνεδρίασαν η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό. Επισημάναμε, τότε, συγκεκριμένες στατιστικές αναλύσεις, όπως την τραγική πρόβλεψη του ΟΗΕ βάσει της οποίας, το 2100, η Ελλάδα θα έχει κάτω από 7,5 εκ. πληθυσμό, ενώ υπογραμμίσαμε πως, σύμφωνα με τον μέσο όρο των στατιστικών, το 2050 το σύνολο του ενεργού πληθυσμού θα είναι μεταξύ 3-3,7 εκ. από 4,7 εκ. που είναι σήμερα.

Κοντολογίς, τονίσαμε ότι η Ελλάδα θα καταστεί μία χώρα γερόντων, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, στηλιτεύοντας την “εχθρική” πολιτική, που ασκεί η Κυβέρνηση κατά των πολυτέκνων και των τριτέκνων. Εντούτοις, κανένας κυβερνητικός Βουλευτής είτε Υπουργός δεν έχει πάρει, μέχρι σήμερα, μία σαφή και ξεκάθαρη θέση.

Γιατί πετσόκοψαν τα επιδόματα;

Γιατί δεν λαμβάνουνυποστηρικτικά μέτρα παρέμβασης και δεν δίνουν κίνητρα στα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν οικογένειες;

Ουδείς γνωρίζει!».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας, σημειώνοντας:

«Εμείς, επειδή αγαπάμε την Ελλάδα και θεωρούμε ότι η καλύτερη εθνική στρατηγική είναι η αριθμητική αύξηση του Έθνους μας, έχουμε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, τις οποίες ανέπτυξε ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο Συνέδριο, όπου εξήγγειλε, μεταξύ άλλων:

Την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τη στήριξη των νέων ζευγαριών, με επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην χώρα από οικογένειες που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια,ειδικό οικονομικό βοήθημα σε περίπτωση γέννησης επόμενου παιδιού εντός 30 μηνών από την προηγούμενη γέννα, υπαγωγή των βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών γυναικείας υγιεινής στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και πολλά ακόμη, που εμπεριέχονται στο πρόγραμμά μας και θα εφαρμοστούν αφού αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας!».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός για το δημογραφικό ζήτημα
Επόμενο άρθρο Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αγοραστού στο Μουσικότροπο