Πρωτοσέλιδο

Η λίμνη Κάρλα οδηγός για νέα μεγάλα έργα στη Θεσσαλία


«Η ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας και τα πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον, την ύδρευση, την άρδευση και τον τουρισμό ολόκληρης της περιοχής, αναδεικνύουν την χρησιμότητα, αν όχι την αναγκαιότητα, του έργου της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο προς τον θεσσαλικό κάμπο».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ημερίδα, που διοργάνωσε η  Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών στην Αθήνα, με θέμα “Η Θεσσαλία και ο Υδάτινος πλούτος της. Οι νέες προκλήσεις στην γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εταιρείας για την διοργάνωση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στις “δυσοίωνες” όπως τις χαρακτήρισε, προβλέψεις για το μέλλον του θεσσαλικού κάμπου, λόγω της κλιματικής αλλαγής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων κι επισήμανε:

«Οι νέες προκλήσεις στην γεωργία και την υδροηλεκτρική ενέργεια αποτελούν θέματα μείζονος σημασίας για το μέλλον του τόπου μας.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις, που μιλούν για μια Θεσσαλία της ξηρασίας και της ερημοποίησης, οφείλουν να μας θέσουν σε εγρήγορση για την ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων αλλά και την οικολογική αναβάθμισή τους», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στο θέμα του Αχελώου, τόνισε:

«Η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για την κάλυψη του ελλείμματος στο υδατικό ισοζύγιο της Θεσσαλίας είναι επιβεβλημένη και άμεσης προτεραιότητας, τη στιγμή, μάλιστα, που το έργο είναι υλοποιημένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και συνδέεταιάμεσα με την ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνίας αλλά και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Θεσσαλίας.

Δυστυχώς, στις 11 Οκτωβρίου του 2017 από τη Λάρισα, ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη λύση για μερική μεταφορά νερού, χωρίς όμως να παρουσιάσει εναλλακτικό σχέδιο….».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κέλλας, ευχήθηκε τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από την ημερίδα να χρησιμεύσουν στο άμεσο μέλλον, ώστε “η Θεσσαλία να παραμείνει η καρδιά του πρωτογενούς τομέα της χώρας και, συγχρόνως, ένας θελκτικός τόπος για να ζήσει κάποιος”.

 

Προηγούμενο άρθρο Απόλυτα επιτυχές το 2018 για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ - Νέες επενδύσεις 93εκ.€
Επόμενο άρθρο Φωτογράφισε μαζί μας την πολιτιστική κληρονομιά