«ΧΡΥΣΟΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ!


«Χρυσάφι» στα σκουπίδια του νομού Λάρισας «ανακάλυψε» γερμανική εταιρεία, η οποία πρότεινε στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) να συνεργαστούν ώστε αξιοποιώντας τα απορρίμματα να παράγουν πετρέλαιο, λίπασμα και ηλεκτρική ενέργεια!

Η πρόταση, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Κώστας Τζανακούλης μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή, έγινε πριν λίγες ημέρες. Πρόκειται για εταιρεία γερμανική η οποία πρότεινε να συσταθεί κοινή εταιρεία στην οποία το 65% θα έχει ο ΦΟΔΣΑ (δηλαδή οι δήμοι του Ν. Λάρισας) και το 35% η ίδια, η οποία θα καλύψει το 90% της επένδυσης (το εναπομείναν 10% ο ΦΟΔΣΑ) για την κατασκευή εργοστασίου που θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα.

Ο κ. Κ. Τζανακούλης ανέφερε ότι έγινε έρευνα για την εταιρεία και προέκυψε ότι πρόκειται για «εταιρεία μεγάλη και αξιόπιστη». Ως εκ τούτου, τον Μάρτιο θα μεταβεί στην Γερμανία αποστολή του ΦΟΔΣΑ προκειμένου να συζητήσουν με τους επικεφαλής της εταιρείας και να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις της.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων προέτρεψε όλους τους Δήμους της χώρας να αξιοποιήσουν τα σκουπίδια καθώς όπως είπε τα έσοδά τους θα είναι «τεράστια». Είπε χαρακτηριστικά:

«Να καταλάβουμε όλοι ότι τα σκουπίδια πλέον δεν είναι βάρος, δεν μπορεί να είναι βάρος, αλλά θα είναι για εκείνους που το καταλάβουν πολύ σύντομα, έσοδα για τους Δήμους, τεράστια. Θα σας πω εγώ που είμαι στον 14ο χρόνο δήμαρχος. Έχω γυρίσει όλον τον κόσμο με μεγάλες επιχειρήσεις που έρχονταν ντε και καλά να μου πουν για τα σκουπίδια, γιατί τυχαίνει να είμαι και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Λάρισας, από τους μεγαλύτερους. Το πρώτο που έβαζαν βέβαια όλοι αυτοί με τις μεθόδους τους, ήταν το gate fee, δηλαδή τα χρήματα που θα πληρώσουμε όταν θα πάμε τα σκουπίδια. Σήμερα έχω επαφές με εταιρείες μεγάλες ότι όχι μόνο δεν θα πληρώνουμε τιμή εισόδου για τα σκουπίδια, αλλά με τις μεθόδους που έχουν θα παίρνουμε και πάρα πολλά χρήματα».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας – Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών
Επόμενο άρθρο Βάσω Αλεξανδρίδου: «Να συνδεθεί ο τουρισμός με την τοπική αγροτική παραγωγή και να παρέχονται ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες σε ειδικές ομάδες επισκεπτών (όπως σχολεία, επαγγελματικές ομάδες, ΑμεΑ)»