Ειδήσεις

Κάλεσμα των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την απεργία


Στις 21 του Φλεβάρη καλούμε σε απεργία όλους τους εργαζόμενους για να δώσουμε αγωνιστική, μαχητική απάντηση στις νέες αντεργατικές ανατροπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δημοτικών Αρχών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Απεργούμε :

  • Για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας με βάση τον νόμο 4512/2018 που η ίδια ψήφισε και διακόπτει τη καταβολή του σε όλους τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στα Βαριά και Ανθυγιεινά από τη 1η του Μάρτη 2019. Η αντεργατική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο! Η κοροϊδία της πάει σύννεφο! Συστήνει επιτροπές και επιτροπάτα, δίνει «αναβολές» προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και ταυτόχρονα να εκβιάσει τους εργαζόμενους, πηγαίνοντας τους μέχρι τις εκλογές στη λογική ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση το επίδομα θα συνεχίσει να το δίνει. Κρύβει ότι, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής τους, το 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ θα απενταχθούν. Από τη μία κλείνει το μάτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΣΕΒ ότι εφαρμόζει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις και από την άλλη επιχειρεί να πουλήσει και εκδούλευση στους εργαζόμενους. Δεν έχουν τσίπα!
  • Για την κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.
  • Για να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση της υλοποίησης της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δομών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας ανέγγιχτο στο σύνολό του το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξυπηρετεί και διευκολύνει τους Δημάρχους που στηρίζονται από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ να ιδιωτικοποιούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο, τον αθλητισμό – πολιτισμό, τις διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κέρκυρας για τη συνέχιση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
  • Για να αποτρέψουμε την εκχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και της Περιφέρειας στη Τράπεζα της Ελλάδος. Η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών που μετατεθεί την έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για τον Ιούνη του 2019 έχει τη σφραγίδα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και αποτελεί βολική εκτόνωση για την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ. Δεν απαντά στο μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων, που σήμερα όλο και περισσότερο καλούνται από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΕ να επιβαρύνουν εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους.
    • Για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να τροποποιηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος, ώστε να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται.
  • Για να μην παίρνει κανένας εργαζόμενος με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ κάτω από 751 ευρώ και να λαμβάνει επίδομα ανεργίας για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ανεργία του.
  • Για να μην απαλλάσσονται οι Δημοτικές Αρχές από τις ευθύνες τους και να τις φορτώνουν στους εργαζόμενους στις οικονομικές υπηρεσίες (Π.Ο.Υ.)
  • Για να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών για όσο διάστημα διάρκεσε η διαθεσιμότητά τους.

Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν νομίζει ότι θα τα καταργήσει! Την Πέμπτη 21 του Φλεβάρη να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια, όλοι οι χώροι δουλειάς!

Καλούμε τους εργαζόμενους, να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός για να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στα έργα Ύδρευσης των ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα ο Δήμαρχος Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Μουσείο με μουσείο… σμίγει!