Ειδήσεις

Μάξιμος:Στο έλεος της εγκληματικότητας η Δυτική Αττική


 

«Η κ.Γεροβασίλη στα απολύτως συγκεκριμένα και σαφή ερωτήματα που της θέσαμε, μετά και τιςεπώνυμες καταγγελίεςτων εκπροσώπων των αστυνομικών,για την οικτρή κατάσταση που βρίσκεται η δημόσια ασφάλεια στη Δυτική Αττική και την αποψίλωση των αστυνομικών της τμημάτων, επέλεξε να μαςπαρουσιάσει μιαέκθεση ιδεών.Κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, μαςπαραθέτειμιαωραιοποιημένηπραγματικότητα,η οποία πόρρω απέχει από αυτήν που βιώνουν οιπολίτεςκαι οι αστυνομικοίτης πολύπαθης αυτής περιοχής. Μια πραγματικότητα, που περιλαμβάνειεπίσης νησίδεςανομίας,ελεγχόμενες σχεδόν από εγκληματικά στοιχεία.Αν η κ. υπουργός δεν τις γνωρίζει μπορεί να ρωτήσει νατην πληροφορήσουν σχετικώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή. Μπορεί επικαλούμενη απόρρητογια τη δυναμικότητατων Αστυνομικών Τμημάτωννα μην απαντά ανταΤμήματα λόγω ελλείψεως προσωπικούκλείνουντην νύχτακαιαναστυνομικοίαπό τη Δυτική Αττικήπεριπολούν στην Ερμού καιστο κέντρο της Αθήνας, όλοι όμως γνωρίζουν ότιοι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για ενίσχυσημε προσωπικό της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ΔυτικήςΑττικήςήταν ένα ακόμη από τα γνωστά του ψεύδη. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή τουθα λάβουν εκκωφαντική απάντηση στις κάλπες από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής που έχουν αφήσει στο έλεος της εγκληματικότητας». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τηνυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη σε σχετική του ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτησή του είχε καταγγείλει ότι:

  • Από τα 14 Τμήματα Ασφαλείας που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, κάθε βράδυ λειτουργούν μόνον τα 4, και οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι υπό διάλυση.
  • Τα Τμήματα διαθέτουν το 30%-50% της προβλεπόμενης δύναμής τους, που κι αυτή είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες των συγκεκριμένων Τμημάτων, σε σχέση με το επίπεδο της εγκληματικότητας που έχουν αυτές οι περιοχές.
  • Ενώ ο κ. Τσίπρας, πέρυσι, εγκαινίασε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και εξαγγέλθηκε ενίσχυσή της σε προσωπικό και υποδομές, καμία ενίσχυση δεν υλοποιήθηκε, ενώ αντίθετα από την υπηρεσία αυτήν έχουν μετακινηθεί περίπου 30 άτομα,αποδυναμώνοντάςτην εντελώς.
  • Στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών (Μενίδι), 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία του μικρού Μάριου και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για ενίσχυση της δυνάμεώς του, δεν έχει προστεθεί ούτε ένας αστυνομικός.
  • Υπάρχει συνεχής μετακίνηση αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής σε επιτελικές θέσεις και φύλαξη προσώπων σε άλλες περιοχές.
  • Καθημερινώς, αποστέλλονται περί τους 10 αστυνομικούς σε πεζές περιπολίες στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας την Δυτική Αττική χωρίς ουσιαστική φύλαξη.

Στην απάντησή της η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, κάθε φορά που ενημερώνονται για παραβατικές συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων προσώπων που πραγματώνουν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, εκδηλώνουν κάθε επιβαλλόμενη αστυνομική και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αρμόδιο λειτουργό της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, υπό τις κατευθύνσεις και εντολές του οποίου ενεργούν».

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τεμπών
Επόμενο άρθρο Το 4ο Φεστιβάλ Open Nights στη Λάρισα