Ειδήσεις

Μάξιμος:Κρύβονται από τις παρελάσεις φοβούμενοι την οργή για την Μακεδονία


Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,μετά την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η σημερινή διπλή γιορτή της ελληνικής επανάστασης και του Ευαγγελισμού μάς υπενθυμίζει πόσο αλληλένδετες έννοιες είναι ο ελληνισμός και η ορθοδοξία. Χάρις στην εκκλησία το έθνος διατήρησε την εθνική του συνείδηση κατά τη μακρά τουρκική δουλεία και υπήρξε η εθνική αφύπνιση, που ήταν προϋπόθεση την επανάστασης.

Σήμερα κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν το αφήγημα της εθνικής ασυνέχειας και βάλλουν με ύπουλο τρόπο κατά της εθνικής μας ταυτότητας και της ορθοδοξίας, αλλοιώνοντας την ιστορία, υποβαθμίζοντας τα θρησκευτικά και περιθωριοποιώντας την εκκλησία. Κορωνίδα αυτής της πολιτικής είναι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, τον ελληνικό λαό. Και σήμερα οι υπουργοί σε πολλές πόλεις της χώρας, και στη Λάρισα, κρύβονται από τις παρελάσεις, φοβούμενοι την οργή και αγανάκτηση του λαού. Ακούγοντας, όμως, το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση από τα νιάτα της πατρίδας μας είμαι αισιόδοξος ότι τίποτα δεν έχει οριστικά χαθεί! Χρόνια πολλά!».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κ.Γούλα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά