Ειδήσεις

Πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα στη Λάρισα


Με ένα ευρύ στοχευμένο πρόγραμμα μεγάλων οδικών παρεμβάσεων, που αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στη Λάρισα και αυξάνουν την οδική ασφάλεια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει λύση στην διέλευση των διερχόμενων οχημάτων και αποσυμφορεί τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τρεις μεγάλες λεωφόροι (Καράγιωργα, Σανδράκη, τμήμα της Καραμανλή), δυο βρίσκονται υπό κατασκευή (νότιο τμήμα της Καραμανλή και τμήμα από Βόλου έως Αγιάς), σύντομα ξεκινά το βόρειο τμήμα της Καραμανλή, ενώ μέχρι τις αρχές καλοκαιριού αναμένεται να παραδοθεί και το τμήμα από τη ΔΕΥΑΛ έως τη Γεωργική σχολή.

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα και προετοιμάζει μελέτες για ακόμα τέσσερα πολύ σημαντικά οδικά τμήματα, έτσι ώστε να τα εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να προχωρήσουν σε υλοποίηση. Συγκεκριμένα πρόκειται α) για την παράκαμψη της Γιάννουλης, β) το τμήμα του περιφερειακού Τρικάλων – Αθηνών, γ) το τμήμα από τον κόμβο της Καράγιωργα έως τον κόμβο Συκουρίου, καθώς και μελέτη από την οδό Καράγιωργα έως την οδό Αγιάς, δ) το τμήμα από τον περιφερειακό Τρικάλων – Αθηνών έως τη Νίκαια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Όταν αναλάβαμε ως Περιφερειακή Αρχή, καθίσαμε με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους και είδαμε τις ανάγκες της πόλης. Προβάλαμε το μέλλον στο παρόν και έγινε άμεσα αντιληπτό ότι το ζήτημα της κυκλοφοριακής ασφάλειας και της συμφόρησης, ήταν κυρίαρχο. Μεγάλα φορτηγά και διερχόμενα οχήματα, με προορισμό άλλες πόλεις της χώρας μας, αναγκάζονταν να εισέλθουν σε κεντρικές αρτηρίες της Λάρισας για να μεταβούν στον προορισμό τους. Αποτέλεσμα οι πολίτες να κινδυνεύουν από τα βαρέα οχήματα, να γίνονται ατυχήματα, η κίνηση να είναι αυξημένη και οι επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με ρύπους μεγάλη. Άμεσα καταρτίσαμε ένα στρατηγικό σχέδιο για να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή. Παρά το δύσκολο γραφειοκρατικό καθεστώς, ωριμάσαμε τις μελέτες, εντάξαμε τα έργα, τα ολοκληρώσαμε και ετοιμάζουμε και νέα. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αποτελεσματικότητας και συνεργασίας. Και όλα αυτά γιατί η ασφάλεια των ανθρώπων και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Τα έργα αυτά ανήκουν σε όλους τους πολίτες, που τα χρησιμοποιούν, έδωσαν λύση στο κυκλοφοριακό και αναβάθμισαν αισθητικά της περιοχές στις οποίες κατασκευάστηκαν. Και δεν σταματάμε εδώ».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι τα έργα αυτά και οι μελέτες με συνολικό προϋπολογισμό που φτάνει τα 54 εκατ. ευρώ, δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία και θέσεις εργασίας.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα των Εργατικών Κινήσεων Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Λάρισας για 1η Μάη
Επόμενο άρθρο 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στον Μύλο του Παππά