Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Επιλογή της δημοτικής αρχής η εγκατάλειψη των συνοικιών


«Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες και κακοτεχνίες, ανεκμετάλλευτοι και παρατημένοι κοινόχρηστοι χώροι, οικόπεδα γεμάτα μπάζα, μια παιδική χαρά πλήρως κατεστραμμένη και μία κεντρική αρτηρία κίνδυνος-θάνατος για τους κατοίκους και τα μικρά παιδιά είναι οι συνθήκες που συναντά κανείς στη συνοικία του Αγίου Θωμά», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» επισκέφθηκε τις συνοικίες Λιβαδακίου και Αγίου Θωμά, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ο Άγιος Θωμάς είναι η συνοικία που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων, εξαιτίας της οδού Ιωαννίνων –στην οποία σημειώνονται πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα με παρασύρσεις πεζών, καθώς τα σημεία ασφαλούς διέλευσης για κατοίκους και μικρά παιδιά είναι ελάχιστα.

«Πρώτιστο μέλημά μας για τη συνοικία του Αγίου Θωμά είναι η επίσπευση των διαδικασιών για την ένταξη του βόρειου τμήματος της συνοικίας στο σχέδιο πόλης, αλλά και η αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητάς τους», τόνισε η κ.Καραλαριώτου.

Στο Λιβαδάκι, δεν υπάρχει εκκλησία, είναι τεράστια η έλλειψη πεζοδρομίων, δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι για να παίζουν τα παιδιά, δεν υπάρχει σύνδεση αστικής συγκοινωνίας με το νοσοκομείο και το κοιμητήριο, ενώ στη μέση της πλατείας της συνοικίας υπάρχει ένα συντριβάνι κατεστραμμένο, αλλά και επικίνδυνο, εξαιτίας των καλωδίων του φωτισμού που παραμένουν εκτεθειμένα. Ένα τεράστιο ζήτημα για τους κατοίκους της συγκεκριμένης συνοικίας είναι η παρουσία του υποσταθμού της ΔΕΗ.

«Μπορεί για τη δημοτική αρχή η εγκατάλειψη των συνοικιών να είναι επιλογή. Για τους πολίτες, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι επιλογή το κατεστραμμένο συντριβάνι στη μέση της μόνης πλατείας της συνοικίας τους», υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ του Ε.Κ.Λ. στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
Επόμενο άρθρο Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ελασσόνα