«Εδώ και 4,5 χρόνια, ζητούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει άρδην την άφρονα μεταναστευτική πολιτική, με την οποία βάζει στο ίδιο τσουβάλι όλες τις ανθρωπορροές προς τη χώρα μας, για να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Είναι πέρα από προφανές, ότι η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν μπορούν να αφομοιώσουν περισσότερους μετανάστες, από όσους επιτρέπουν οι δυνατότητες και οι υποδομές μας.
Το έχω τονίσει κατ’ επανάληψη προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και στoπλαίσιo του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας 2 ερωτήσεις και 1 αναφορά, ειδικότερα για τη νέα δομή του Κυψελοχωρίου. Το προσφυγικό ζήτημα αφορά υποχρεώσεις της χώρας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και πρέπει να διαχωριστεί πλήρως από το μεταναστευτικό φαινόμενο, το οποίο εργαλειοποιεί η Κυβέρνηση για ίδιον όφελος.»
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από το Κυψελοχώρι, όπου παρέστη στη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής για τη νέα δομή μεταναστών, προσθέτοντας:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πολιτική των “ανοικτών συνόρων” έχονταςαναγάγειόλους τους μετανάστες σε υποψήφιους πρόσφυγες, προφανώς για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η χρηματοδότηση πολλών ΜΚΟ, ενώ “κλείνει”το μάτι στο ενδεχόμενο ελληνοποιήσεων, για να ενισχύσει,προδήλως,την εκλογική του δεξαμενή. Αυτό δεν είναι ανθρωπισμός, αλλά καιροσκοπισμός.
Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων του Κυψελοχωρίου, που διαμαρτύρονται σήμερα και ζητούν το αυτονόητο, την ποσοστιαία και αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών, τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και στην Ευρώπη˙ κάτι, που αποτελεί πεδίο διαμάχης για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Απαιτούμε από τον κ. Βίτσα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι αυτά της ασφάλειας, της υγιεινής και της αναλογικής κατανομής των προσφύγων, χωρίς να συσκοτίζει την πραγματικότητα χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις της κοινωνίας ως ξενοφοβικές και υπερβολικές.
Δυστυχώς, εάν η άφρων αυτή πολιτική συνεχιστεί, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες, τόσο για την Πατρίδα μας, όσο και για την ποιότητα της ζωής εκείνων, που εμπίπτουν, πράγματι, στο καθεστώς χορήγησης διεθνούς προστασίας και έρχονται στην Ευρώπηαναζητώντας την ελπίδα και ένα μέλλον ανθρώπινο».