Ειδήσεις

Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς για την 5η Τροποποίηση (με ΑΔΑ:Ω0ΕΕ4653ΠΓ-ΘΨΜ)  της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης «1η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 “Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020».

Με την παρούσα τροποποίηση, ορίζεται ως λήξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στήριξης–φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3, η 2η Ιουλίου 2019 και ώρα 1 μετά το μεσημέρι.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, από τις 3 Ιουλίου έως και τις 22 Ιουλίου 2019 (στην περίπτωση που η αίτηση στήριξης αποσταλεί ταχυδρομικά, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου), οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης.   

Στόχος του Υπομέτρου 6.3 είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεγέθους παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) από 5.000€ έως 7.999€, να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες (τουλάχιστον κατά ποσοστό ίσο με 15%).

Αναλυτικότερα στοιχεία για τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που διέπουν το μέτρο υπάρχουν στην πρόσκληση του μέτρου η οποία αναρτάται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, www.minagric.gr , www.agrotikianaptixi.gr και www.thessaly.gov.gr.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) https://www.ependyseis.gr.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2413511 170 Α. Νικολάου, 2413511 105 Γ. Γεωργιάδου

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Ριζική αλλαγή στη διαχείριση του μεταναστευτικού
Επόμενο άρθρο Το ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών