Ειδήσεις

Μαγικές εκδηλώσεις στην Ελασσόνα


Κάθε Ελασσονίτισσα και Ελασσονίτης, κάθε φίλη και φίλος της περιοχής, γνωρίζει πολύ καλά την παλιά και βαθιά σχέση της Ελασσόνας με τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Παράδοση. Η σχέση αυτή πήρε νέα δυναμική μορφή με το Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», που εδώ και 7 χρόνια συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό αυτή την όμορφη σχέση με τον Πολιτισμό, γεμίζοντας με χρώματα, παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες. Απλώνει γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας ανάμεσα στους λαούς, συμβάλλοντας έτσι με το δικό του τρόπο στον Πολιτισμό και στην αλληλεγγύη των λαών που τόσο χρειαζόμαστε.

Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ εδώ και 42 χρόνια κατάφερε να αλλάξει το πολιτιστικό τοπίο της περιοχής μας. Ο θεσμός του Φεστιβάλ γίνεται φάρος και ελπίδα, σηματοδοτώντας και προβάλλοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι αν θέλουμε μπορεί να γίνει το τόπος μας, ο Όλυμπος, ένα παγκόσμιο σημείο Πολιτισμού. Αυτή μας η προσπάθεια χρωματίζεται  από την πανδαισία των χρωμάτων και αμφιέσεων, από τα χαμόγελα και τη ζωντάνια των συμμετεχόντων χορευτικών σχημάτων και οι ήχοι της μουσικής μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μεγάλο όραμα της παράδοσης και του πολιτισμού.

Φέτος, στο 7ο Φεστιβάλ, τιμούμε το Μικρασιάτικο και τον Ποντιακό Ελληνισμό με το αφιέρωμά μας στην μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από την «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Τιμούμε και δεν λησμονούμε. Τιμούμε και ταυτόχρονα μένουμε ενεργοί, ενσυνείδητοι πολίτες και πρεσβεύουμε την ενεργή συμμετοχή όλων προκειμένου να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε την παράδοση και τις τέχνες.

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, για την αμέριστη συμπαράστασή της στη μεγάλη προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας οι οποίοι συνέβαλαν και υποστήριξαν έμπρακτα στην υλοποίηση των στόχων μας.

Επίσης το Δήμο Ελασσόνας, το Δίκτυο Περραιβία και την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και τέλος, όλους εσάς που αγκαλιάσατε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια το Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή».

Οργάνωση Εκδηλώσεων: Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

και του Δήμου Ελασσόνας

Οργανωτική Υποστήριξη – Επιμέλεια Εκδηλώσεων : ΚΟΙΝΣΕΠ «ΜΕΝΤΟΡΕΣ»

Ηθική Στήριξη: Δίκτυο Περραιβία

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Ανεξάρτητη δικαιοσύνη χωρίς παρεμβάσεις και ταχεία απονομή!
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Κανένα νοικοκυριό χωρίς καυσόξυλα τον χειμώνα