Ειδήσεις

Μάξιμος: Μεταθέσεις πολύτεκνων και τρίτεκνων αστυνομικών


Αν προτίθεται να επιταχύνει τις μεταθέσεις των πολύτεκνων και τρίτεκνων αστυνομικών στους τόπους συμφερόντων τους και να εξετάσει τα σχετικά αιτήματα που διατυπώνει η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, ρωτά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η διαπίστωση του δημογραφικού ως μείζονος προβλήματος για την χώρα, από την επίλυση ή όχι του οποίου θα εξαρτηθεί το ίδιο το εθνικό μας μέλλον, είναι πλέον κοινός τόπος. Σε αυτό συνέβαλε και η σχετική Διακομματική Επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου, που εργάστηκε για να παρουσιάσει τα ακριβή στοιχεία, αλλά και επεξεργασμένες προτάσεις και πρακτικές λύσεις. Σημείο κοινής συμφωνίας όλων είναι η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ενίσχυσης των οικογενειών που διαθέτουν τρία ή περισσότερα παιδιά, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν οικονομικό κόστος».

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος θεωρεί «εύλογο το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας (28.08.19) να επιταχυνθούν οι μεταθέσεις των πολύτεκνων και τρίτεκνων Αστυνομικών στον τόπο συμφερόντων τους. Η υλοποίησή του θα βοηθήσει καθοριστικά τις οικογένειες των ανωτέρω τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, θα αποτελέσει, όμως και καλό παράδειγμα συμπεριφοράς της Πολιτείας προς όσους αποφασίζουν σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

Συγκεκριμένα, η ΕΑΛ προτείνει:

1) Τη λήψη άμεσης μετάθεσης σε όποιον αστυνομικό γίνεται πολύτεκνος.

2) Οι τρίτεκνοι να λαμβάνουν μετάθεση το αργότερο εντός τριετίας, ανάλογα με τον αριθμό των τρίτεκνων που επιθυμούν σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

3) Οι οργανικές θέσεις τουλάχιστον των πολύτεκνων Αστυνομικών, να μην προσμετρούνται στο σύνολο των οργανικών θέσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους εργαζόμενους αστυνομικούς σε υπηρεσία γραφείου».

Ο κυβερνητικός βουλευτής καταλήγει σημειώνοντας ότι το θέμα αφορά περίπου 50-60 περιπτώσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων Αστυνομικών σε όλη τη χώρα, που επιθυμούν να λάβουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κέλλα με μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού
Επόμενο άρθρο Δυναμική παρουσία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ