Ειδήσεις

Τα Δημοτικά κτίρια του Δήμου Αγιάς περνούν στη χρήση του φυσικού αερίου


Υπογράφηκαντασυμβόλαια για την ένταξη των  Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου Αγιάς του Νομού Λάρισας, σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λ. Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου & Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας, κα Ευθ. Καλογήρου με τον Δήμαρχο Αγιάς, κ. Α. Γκουντάρα στα γραφεία της Εταιρείας Διανομής Αερίου, στη Λάρισα.

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου βρίσκονται σε εξέλιξη και η τροφοδότηση του θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου, με την παράλληλη ενεργοποίηση των πρώτων καταναλωτών.

Επιπροσθέτως, έντονο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς έως σήμερα έχουν κατατεθεί 370 αιτήσεις τόσο για οικιακή όσο και για εμπορική χρήση. Μέχρι τα τέλη του 2019, σημαντικό μέρος του πληθυσμού της περιοχής θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση του.

O Δήμαρχοςκ. Γκουντάρας, τόνισε ότι η τροφοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς με το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου είναι ένα σημαντικό και ωφέλιμο έργο, καθώς ηένταξη των Δημοτικών Κτιρίων, θα προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και θα συμβάλει στην μείωση εκπομπών ρύπων προς το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επένδυση 5ετούς ορίζοντα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον Δήμο Αγιάς, θα ανέλθει σε 1,24 εκ. € με σκοπό την εξυπηρέτηση όλο και περισσότερων καταναλωτών.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής 2019-2023,  εντός του 2019 θα τροφοδοτήσει τρεις νέες περιοχές στη Θεσσαλία, τη Νέα Αγχίαλο του Νομού Μαγνησίας, τον Παλαμά και τους Σοφάδες του νομού Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε τομάτες θερμοκηπίου
Επόμενο άρθρο Δύο βραβεία από την Ευρώπη για τα Υποβρύχια Μουσεία στη Θεσσαλία