Ειδήσεις

ΕΚΛ: Όλοι στο συλλαλητήριο της Τετάρτης


Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες  η κυβέρνηση «χάριν των επενδυτών» επιδιώκει να τσακίσει ότι εργασιακά-μισθολογικά δικαιώματα απομένουν, για είναι ο δρόμος στρωμένος για την ασύδοτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα δυναμώνει  την παρέμβασή του κράτους και των εργοδοτών στην λειτουργία των συνδικάτων, βάζοντας νέα εμπόδια και στο δικαίωμα στην απεργία.

Αφού για χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις φόρτωσαν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού, τώρα πρέπει να πληρώσουμε και τον «λογαριασμό» της ανάπτυξης.

Ανάμεσα στα άλλα το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων οδηγώντας μισθούς και μεροκάματα σε νέα κατρακύλα.

Με τα νέα πολλαπλά εμπόδια που μπαίνουν, με διάφορα προσχήματα, για την μη εφαρμογή των ελάχιστων κλαδικών ΣΣΕ που υπάρχουν . Όπως και για την όποια επέκταση τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.

Με τη δυνατότητα να υπερισχύουν έναντι της κλαδικής ΣΣΕ , οι τοπικές ΣΣΕ και οι ΣΣΕ που υπογράφουν οι ενώσεις προσώπων(που ενισχύονται)Την ενίσχυση  ξανά των  ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.

  • Την κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης .
  • Καθιερώνει την συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με συνέπεια την μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Την ένταση της καταστολής απέναντι στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

 

Στα σχέδια της κυβέρνησης απαντάμε δυναμικά με απεργία την Τρίτη στις 24 Σεπτέμβρη. Καλούμε τα σωματεία , τους  εργαζόμενους να προετοιμάσουν από τώρα την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης  . Δίνουμε την πρώτη αποφασιστική απάντηση με το Συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, στις 7:00μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Απαιτούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Όλοι στην μάχη, όλοι στον αγώνα!

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Υψηλότερο επίδομα θέρμανσης για κατοίκους ορεινών περιοχών
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις φυγόποινων στη Λάρισα