Ειδήσεις

ΕΚΛ: Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας


Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της πόλης μας το σχέδιο ανοιχτής υπονόμευσης της απεργιακής κινητοποίησης στις 24 Σεπτέμβρη, το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη από την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και τα στελέχη τους από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, το οποίο δεν έχει προηγούμενο. Οι μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιούν  μας γυρίζουν χρόνια πίσω, θυμίζοντας τις πιο μαύρες μέρες του εργατικού κινήματος της χώρας μας.

Εδώ και μέρες γίνεται προσπάθεια από τις ταξικές δυνάμεις, τα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια όργανα που παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση καθώς και τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους. Για να ενημερωθούν για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μέχρι σήμερα 24 Εργατικά Κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, 14 από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού τομέα, το σύνολο του Δημόσιου τομέα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία με ομόφωνες αποφάσεις, διαμόρφωσαν με τις συλλογικές τους διαδικασίες ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο για τις 24 Σεπτέμβρη, πριν ψηφιστεί δηλαδή το πολυνομοσχέδιο.

Απέναντι σε αυτό απεργιακό μέτωπο έχει εξαπολυθεί ένα απροκάλυπτο σχέδιο διάλυσης και ακύρωσης των συλλογικών αποφάσεων, χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Ξεκίνησαν λοιπόν ένα όργιο εκβιασμών και απειλών σε συνδικαλιστές των παρατάξεων τους για να ακυρωθούν οι ήδη ψηφισμένες αποφάσεις. Αφού η προσπάθεια τους αυτή έπεσε στο κενό, συνέχισαν ρίχνοντας άλλη ημερομηνία για απεργία στις 25 του Σεπτέμβρη, δηλαδή μια μέρα μετά από την απεργία που είχαν αποφασίσει ομόφωνα δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα! Όμως και αυτό το σχέδιο δεν τους βγήκε!!! Απτόητοι με δελτίου τύπου-μνημείο εργατοπατερισμού και απεργοσπασίας καλούν όλα πλέον τα συνδικάτα, να ακυρώσουν τις αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να πάρουν απόφαση για απεργία… στις 2 Οκτώβρη!

Μπορούν όλοι εύκολα να αντιληφθούν ότι το βασικό θέμα – πρόβλημα τους δεν είναι οι ημερομηνίες και το πότε θα γίνει απεργία. Με φανερά πλέον ανταλλάγματα με το υπουργείο εργασίας, ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζουν το ρόλο τους, στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Είναι σύγχρονοι “Εφιάλτες” τους εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας, το δικαίωμα μας στην απεργία.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

 

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επόμενο άρθρο Φιλική νίκη επί της Κουζόφ