Ειδήσεις

Δράση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με θετικό πρόσημο προς το περιβάλλον!


Την Τετάρτη02.10.2019, εγκαινιάστηκε το «Πάρκο Φυσικού Αερίου», το οποίο αποτέλεσε μια δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με Δήμο Λαρισαίων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Καλογιάννης Α., ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, κ. Καλομπάτσιος Χρ., ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού σχεδιασμού και τεχνικών έργων, κ. Σούλτης Γ., το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, κ. Τάχος Δ.,ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, κ. Σιμούλης Χρ., ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, κ. Μπρούζας Ζ., κάτοικοι της περιοχής και το προσωπικό της Εταιρείας.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, αφουγκράζεται τις ανάγκες τις κοινωνίας για ένα καλύτερο περιβάλλον, το οποίο θα κληροδοτήσειστις επόμενες γενιές. Ως εκ τούτου, η Εταιρεία επενδύει σε δράσεις με θετικόπεριβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ απώτερο στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη συνεισφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Καλογιάννης Α., στον σύντομο χαιρετισμό του  εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και προσωπικά στον Γενικό Διευθυντή, κ. Μπακούρα Λ., για τη αποδοτική συνεργασία σε ευρύτερο πλαίσιο και ειδικότερα στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει αναπτύξει πολυεπίπεδες συνεργασίες με φορείς και επιχειρήσεις στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ με αφορμή την διαμόρφωση του «Πάρκου Φυσικού Αερίου», υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν εκπονήσει πρόγραμμα παρεμβάσεων για τη διαμόρφωση μικρών κοινόχρηστων χώρων σε συνοικίες της πόλης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας συνεχάρη όλους για την πρωτοβουλία ανάπλασης του δημόσιου χώρου και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειαςστην υλοποίηση έργων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αναγνώρισε το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για την ένταξή τους στο δίκτυο διανομής καθώς το φυσικό αέριο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον ενεργειακό καύσιμο.Με ικανοποίηση δήλωσε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέχει κίνητρα στους καταναλωτές, επεκτείνοντας περαιτέρω το δίκτυο διανομής και προσφέροντας μηδενικά τέλη σύνδεσης. Τέλος, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες ώστε να επωφεληθούν της χρήσης του φυσικού αερίου.

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας Λ. χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε ότι, «Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ μαζί με το Δήμο Λαρισαίων και με σύμμαχο τη θετική ενέργεια, δημιούργησαν έναν χώρο πρασίνου που θα ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Λάρισα «Πόλη του Φυσικού Αερίου» αφού πάνω από το 70% του πληθυσμού της χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια, τους εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Πυροσβεστικού Σώματος και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣγια τη στήριξη και τη συνεργασία αλλά και τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια προς την Εταιρεία.

 

Προηγούμενο άρθρο Χορήγηση υποτροφιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Σε συνάντηση εργασίας ο ΣΘΕΒ στην Μπολόνια