Ειδήσεις

Βαγενά: Επενδύουμε στην Ελλάδα και αρμέγουμε την αγελάδα


Χτες ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ένα πολυνομοσχέδιο που μόνο «αναπτυξιακό» δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, ούτε βέβαια «Επενδύω στην Ελλάδα» όπως ήταν ο τίτλος του.

Μια μόνο ματιά στα άρθρα του νομοσχεδίου και είναι οφθαλμοφανής η εξυπηρέτηση των δικών τους παιδιών αλλά και των μεγάλων αφεντικών. Τεσσεράμισι χρόνια μακριά από την εξουσία και τα συρτάρια των γραφείων τους είχαν γεμίσει ρουσφέτια που ήρθε η ώρα να εξυπηρετηθούν. Αυτό φάνηκε και από το πλήθος των  άρθρων του νομοσχεδίου, που όταν ξεκίνησε αποτελούνταν από 85 άρθρα και πριν φτάσουμε στην ψήφισή του, φουσκωμένο από φωτογραφικές τροπολογίες και νέα άρθρα, έφτασε τα 234!

Ταχυδρομικές υπηρεσίες και ντελίβερι στη λίστα της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη ταχυδρομικών υπηρεσιών, επιδότηση στις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές – και τη συνδρομητική τηλεόραση, επιδότηση στις εξορύξεις, εξυπηρετήσεις στα ΜΜΕ με κατάργηση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιοκτητών τους και κρατικές ενισχύσεις, Κινέζικα POS για την απόδοση χρυσής Visa. Κάθε άρθρο και ένα ρουσφέτι. Κάθε ρουσφέτι όμως δεν μπορεί να μην έχει και το αντάλλαγμά του.

Και όχι μόνο… Τα εργασιακά; Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, επιστροφή στο λαμπρό δεύτερο Μνημόνιο! Μετά το ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο, το ρεκόρ μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο και το ρεκόρ μείωσης νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ έρχεται σήμερα να φέρει ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο στα εργασιακά που όχι μόνο θα εκτινάξει τα προηγούμενα ρεκόρ της αλλά θα της φέρει και νέα, με άμεση μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις.

Και όλο αυτό το «επίτευγμα της ανάπτυξης» ήταν τόσο καλά τεκμηριωμένο και συνταγμένο που ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κ. Μητσοτάκης, που βρίσκεται πάντα με περίσσια επιχειρημάτων, δεν είχε λέξη να προσθέσει εχθές, οπότε θεώρησε και περιττό να παραβρίσκεται στη Βουλή. Ήταν εξάλλου γεμάτος σιγουριά για την εξέλιξη του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, εμπιστευόμενος τους «υπηκόους» του που δε θα τον πρόδιδαν ούτε αυτή τη φορά, γνωρίζοντας καλά ότι πάντα έχουν μόνο να λαμβάνουν από τέτοιου είδους νομοθετήματά τους.

Προηγούμενο άρθρο «Μητρικό Ένστικτο» στο Χατζηγιάννειο
Επόμενο άρθρο Σύγχρονος χορός για όλους στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου