Ειδήσεις

Ενημέρωση για το ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Πλατυκάμπου


Στα πλαίσια της διαδικασίας ολοκλήρωσης του χωροταξικού σχεδιασμού στην Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Πλατυκάμπου ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν, οι οποίες επιβάλλεται να είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες της περιοχής.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κιλελέρ ο συνεργάτης του Δήμου κ. Χρήστος Κουτάκος, Μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας και Ανάπτυξης, παρουσίασε το πλαίσιο το οποίο θέτει η πολιτεία για την ανάπτυξη του σχεδίου καθώς και τα τεχνικά και κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της περιοχής που  πρέπει να ενσωματωθούν σε αυτό.

Από πλευράς των συμμετεχόντων επισημάνθηκαν ορισμένα βασικά ζητήματα σε ότι αφορά την πολεοδομική ανάπτυξη των οικισμών και τη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της μεταποίησης και του χονδρεμπορίου στο σύνολο της περιοχής.

Ο κ. Χρήστος Κουτάκος δεσμεύθηκε ότι τα αναφερθέντα στην συνάντηση θα εξεταστούν και θα ενσωματωθούν ανάλογα στο σχέδιο, ώστε ο σχεδιασμός να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τους οποίους άλλωστε το σχέδιο συντάσσεται.

Σε επόμενη συνάντηση που θα ανακοινωθεί θα γίνει νέα συζήτηση επί συγκεκριμένων προτάσεων.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Χατζούλης, Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος οι δημοτικοί Γιάννης Κουκούτσης και Κώστας Φιλιππούλης,   οι πρόεδροι των ΤΚ Ηλίας Αράπης, Γρηγόρης Νταλαμπίρας, Δημήτρης Ροϊδούλης, Γιάννης Φροξυλιάς, Γιώργος Χατζόπουλος και Βασίλης Κωστούλης, το μέλος της ΤΚ Μελίας Αργυρούλα Αμδίτη ο πρώην δήμαρχος Πλατυκάμπου Φάνης Μπανές, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας με Ζαχαράκη: H οδική ασφάλεια στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Καθολική η ζημιά στα αμύγδαλα των Τεμπών!