Ειδήσεις

Στον ΕΛΓΑ ο Θ. Νασιακόπουλος για τις αποζημιώσεις


Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ  Θανάσης Νασιακόπουλοςσυνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Χρήστο Χατζούλη και Αλέκο Χονδρονάσιο πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Προϊστάμενο Μιχάλη Λιόντο.

Κύρια θέματα συζήτησηςτο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές αμυγδάλου που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό του 2017 και η πρόοδος των εκτιμήσεων σχετικά με τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί σταφυλιών λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών σε κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Ο κ. Λιόντος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, ενημέρωσε το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους  ότι καταβάλλεται προσπάθεια από τον Οργανισμό να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς το συντομότερο δυνατό.  Όσο για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες  που έπληξαν την καλλιέργεια των σταφυλιών  δήλωσε ότι  έχει γίνει η αναγγελία ζημιών και η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των εκτιμήσεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος δήλωσε ότι καταβολή των αποζημιώσεων πρέπει να γίνει τάχιστα κι αυτό γιατί η πλειονότητα των παραγωγών αμυγδάλου βρίσκονται σε οριακή οικονομική κατάσταση.  Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τη ζημιά που υπέστησαν τα σταφύλια  ανέφερε την πεποίθησή του ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ  θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, είδαν την παραγωγή των σταφυλιών νασυρρικνώνεται σημαντικά. Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με  τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση Αιώνιες Μητέρες
Επόμενο άρθρο Πες το μ’ ένα παραμύθι... στη Δημοτική Βιβλιοθήκη