Ειδήσεις

ΕΚΛ: Κοινωνική ασφάλιση για όλους


Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει και προχωρά στην νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση , με επίκεντρο την επικουρική ασφάλιση. Στόχος είναι η απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής εισφορών στην επικουρική ασφάλιση και η κατάργηση της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης.  Και συνολικά η μετατροπή της  ασφάλισης σε ατομική υπόθεση.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να έχουν καμία προσδοκία από αυτή την εξέλιξη. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους , που χρόνια τώρα, σταθερά με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ κι ανεξάρτητα από κυβερνήσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις βρίσκονταν στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης με τεράστιες απώλειες για τα λαϊκά στρώματα.

Είναι  ένα ζήτημα που μας αφορά όλους μας, εργάτες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες ανεξάρτητα από ηλικία. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά συνδέεται και με την κάλυψη των αναγκών μας σε υγεία-πρόνοια για την εργατική, λαϊκή οικογένεια, την διασφάλιση από επαγγελματικό κίνδυνο, εργατικά ατυχήματα κα

Το Εργατικό Κέντρο Ν.Λάρισας μπροστά σε αυτή την επίθεση και με αφορμή την αγωνιστική πρωτοβουλία για την οργάνωση του κοινού αγώνα συνταξιούχων και εργαζόμενων που ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καλούμε τα Σωματεία, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, μέσα από συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων να προετοιμάσουν το επόμενο βήμα, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο σε όλες τις πόλεις της χώρας, το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 11:00πμ στην Κεντρική Πλατεία.

Με αποφασιστικότητα να οργανωθεί άμεσα ο αγώνας, παίρνοντας μαζικά μέρος δίπλα στις συνταξιουχικές οργανώσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ο 9ος Μύλος των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο Αναζητείται 39χρονος που κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας